2015 Felino Malbec Mendoza Viña Cobos

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Jamessuckling.com 91 point
Jyllands Posten Gruppevinder af DM i rødvin 2017
Timatkin.com 91 point
Ekstra Bladet
DinVinGuide Fremragende
DinVinGuide 90 point

Vin-Info

Varenummer: 25811315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Fadlagring: 9 mdr på franske og amerikanske egefade, 19 % nye

Beskrivelse

Viña Cobos - Boutique winery med tårnhøj kvalitet

Cobos er sammen med Nicolas Catena toppen af kransekagen indenfor argentinsk vin. Cobos er et joint venture mellem den californiske superwinemaker, Paul Hobbs, Marchiori-familen, der ejer vinmarkerne og Luis Barraud, en fransk ønolog. Paul Hobbs er kendt som pioner indenfor californisk og argentinsk winemaking, og er blandt de få winemakere, der har oplevet at blive belønnet med de magiske 100 point hos Robert Parker. Cobos er også navnet på de lokale dværgugler, som bygger rede i jorden omrking Viña Cobos.

Marchiori - en af Mendozas bedste vinmarker

Marchiori Vineyard er på 52 hektar og beplantet med vinstokke op til 90 år gamle, primært med Malbec, men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Merlot. Vinmarken ligger i Pedriel regionen i Mendoza, der r er Argentinas vinøse centrum. Normalt er argentinske vinhuses besiddelser spredt meget ud rent geografisk, men Cobos laver fortrinsvis vin fra Marchiori i Lujan de Cuyo, men også i Valle de Uco på marker op til 1400 m over havets overflade.

Samlerobjekter med tårnhøje Parkerpoint

Efterspørgslen på de unikke dråber Cobos laver og som Robert Parker har vurderet op til 99 point er meget stor, så vinene fra Viña Cobos er ikke blot de bedste (sammen med Catenas), men samtidig nogle af de mest sjældne, feterede og eksklusive fra Sydamerika.

Bedst mulige kvalitet på alle niveauer

Cobos laver 4 serier med vine:

 • Felino: Dette er vingårdens visitkort, en entry-level serie med høj kvalitet for pengene
 • Bramare: Ordet Bramare er italiensk og betyder "at stræbe efter", i denne serie laves Malbec, Cabernet Sauvignon og Chardonnay.
 • Bramare Single Vineyard: Dette er enkeltmarkvine der fremhæver særlig gode vinmakers typicitet og klasse.
 • Cobos: Prestigevine, der laves på druer fra de ældste vinstokke i de bedste vinmarker og kun i topårgange.

Felino Malbec

Felino Malbec er et flot eksempel på Viña Cobos' stil. Det er en meget ren, fyldig og elegant vin i en flot balance. I glasset fremstår den med en flot magenta (rødviolet) farve, typisk for Malbec, med aromaer af mørke bær og anis. Smagen bringer mindelser om friskplukkede hindbær, blomme og grafit med et hint af ingefær og hvid peber. En kompleks vin, der allerede på dette niveau viser Viña Cobos ekstraordinære klasse.

Anmeldelser

 • Maaltid.nu 21.08.17: "Rødsort blød powervin med vanilje, cedertræ, kokos og cigartobak i duften. I smagen er der sorte modne kirsebær, kirsebærsten, kirsebærlikør, sort peber og ingefær. Giv den lidt tid i glasset, og den byder sig til med saftighed og styrke. Drik den til barbecue: spareribs marineret i bl.a. mørk farin."
 • 91P - James Suckling d. 21.06.2017: "A wine with precision and focus with lovely dried fruit and fig character. Full body, round tannins and a juicy finish. Lively finish. Orange peel aftertaste. Drink now."
 • 91P - Tim Akins, 08.05.2017: "Among the bigger cuvées in the winery, this combines fruit from Luján and the Uco Valley, most of it made with purchased fruit. It's supple, juicy, aromatic and very drinkable, showing Paul Hobbs' skills as a blender. 2017-21"
 • 90P og Fremragende - DinVinGuide.dk November 2016: "Duft af blyant, mynte, solbær og blæk. Intens bærsmag, sorte kirsebær og solbær, virkelig mørk smag, engelsk lakrids, kirsebærlikør i af slutningen, god syrebalance. Flot vin."
 • Robert Parker: "Paul Hobbs produces extraordinary Malbecs in Argentina"
 • Årgang 2006 Felino Malbec fik 92 pts af Robert Parker, hvilket er uhyre højt for denne prisklasse, 2007 er ikke vurderet endnu.
 • Viña Cobos' topvin 2006 Vina Cobos Malbec Marchiori Vineyard får 98- 100 pts af Robert Parker, hvilket er det højeste, der er givet til en argentinsk vin nogensinde
 • Fadlagring: 9 mdr på franske og amerikanske egefade, 19 % nye
 • Dyrkningsforhold: Markerne ligger i gennemsnit 762 meter(2500 fod) over havets overflade