2015 Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Decanter 95 point
Decanter World Wine Awards Guld

Vin-Info

Varenummer: 23291315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Okse-, svine- og lammekød - gerne grillet, fuglevildt
Fadlagring: 3 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Condeminal Poncho Pampa Malbec

Condeminal er Johns kone Chantals egen serie af vine. Chantal kommer fra Condeminal familen, der igennem flere generationer har lavet vin i Beaujolais området i Frankrig. Chantal har fulgt i familiens vinøse fodspor ved at skabe sin egen serie af vine på den anden side af kloden og har derfor valgt at vinene skulle bære det gamle familienavn. Druerne kommer fra deres vinmarker i Tupungato området i 1300 meter højde. I denne højde er sollyset meget klart og intenst mens i sær nætterne er køligere, hvilket giver en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre og dermed naturlig friskhed. Druerne høstes i hånden og håndteres ekstremt nænsomt, f.eks. flyttes druer og vin kun fra høstkasser til ståtanke, til egetræsfade og til flaske ved brug af tyngdekraft (uden brug af pumper). Vinen har en smuk og intens runinrød farve med lilla strejf. Skøn floral duft med viol, kirsebær, blåbær og blomme. Smagen er elegant med rene og saftige noter af mørk bærfrugt med en underliggende frisk syre der giver et flot friskt modspil til den dybe frugt. Fremragende struktur, koncentration og længde.

Anmeldelser

  • Guld og 95P - Decanter World Wine Awards 2016: "Charming nose with notes of red cherries, plums and wild violets. Invigorating palate with vibrant and succulent black fruit, a refreshing acidity and a beautiful mouthfeel with medium grained tannins. Superb finish with a pure, crunchy fruit. A delicious Malbec with an attractive price."
  • Druesorter: 100% Malbec
  • Fadlagring: 3 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Okse-, svine- og lammekød - gerne grillet, fuglevildt

Producent beskrivelse

Bodega Atamisque

Atamisque ligger i Uco Valley i Mendoza ved foden af de majestætiske Andesbjerge. Bodegaen ligger på jorde, der har været dyrket siden jesuiterne grundlagde Estancia Atamisque helt tilbage i 1608. I dag ejes Bodegaen af ægteparret John og Chantal Du Monceau. Selv vingården er bygget i 2006 og er en state-of-the-art facilitet, bygget til at frembringe topkvalitet her 1250 meter over havets overflade og fremstår meget smukt og falder perfekt ind i landskabet med sine skifertage. Bodegaen råder over meget gamle vinmarker med op til 80 år gamle vinstokke. Jordbundsforholdene er ideelle med skifer og granit med et overliggende lag sand og småsten, og klimaet er forholdsvist køligt. Vinifikationen foregår ved hjælp af tyngdekraften. Chantal du Monceau's bedstefar var vinbonde i Bourgogne og Bodegaens hovedinspirationskilde er da også elegance og ren frugt. Den berømte ønolog Roberto de la Mota, kendt fra Mendel, er konsulent på Atamisque, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Alle druer håndhøstes tidligt om morgenen for at bevare friskheden og køligheden og sorteres straks og der bruges kun de bedste franske egefade fra de berømte skove i Allier og Nevers i Frankrig. Bodegaen ejer også en top restaurant, hvor man naturligvis kan drikke vingårdens vine og spise f.eks ørred fra vingårdens eget dambrug.