Tilbud

2015 Château Kirwan 3. Cru Margaux

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (13)

Robert Parker 90 point
Vinous.com 93 point
Wine Spectator 92 point
Jamessuckling.com 93 point
JebDunnuck.com 93 point
DinVinGuide 93 point
Jean Marc Quarin 94 point
Jancis Robinson 17,5 point
La Revue du Vin de France 16 - 17 point
Wine Enthusiast 94 - 96 point

Vin-Info

Varenummer: 98171315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 12 flasker i hver.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc,
Anbefalet til: Retter med dyre- eller fuglevildt samt kalvekød
Fadlagring: 18-22 mdr

Beskrivelse

Château La Cabanne, Pomerol

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Navnet La Cabanne (en hytte) stammer fra middelalderen, hvor markarbejderne boede i små hytter i området. Vingården er blevet helt renoveret i 2011 efter en brand og fremstår i dag topmoderne. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château Haut-Maillet og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

La Cabanne har meget fornemme naboer som Château Le Pin, Château Trotanoy og Château Pétrus, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Domaine de Compostelle

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Domaine de Compostelle. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Masser af ros i pressen

Château La Cabanne har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2001 blev således en fornem testvinder i Børsen d. 17.12.2010 foran langt dyrere vine.

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château La Cabanne til de danske Pomerolfans.

Anmeldelser

  • Druesorter: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc,
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 22 år
  • Årlig produktion: 5.000 ks
  • Vinmarkens areal: 10 ha
  • Fadlagring: 18-22 mdr
  • Anbefales til: Retter med dyre- eller fuglevildt samt kalvekød

Producent beskrivelse

Château Kirwan 3. Cru Margaux

I den lille kommune Cantenac i hjertet af Margaux-distriktet bor den danske konsul Jean-Henri Schÿler på 3. Cru slottet Château Kirwan, der stammer fra det 17. århundrede. Château Kirwan var tidligere en af de mest solgte af de klassificerede Bordeaux-vine i Danmark. I dag drives slottet af sønnen Yann Schÿler.

Thomas Jefferson

Slottets historie går tilbage til 1751, da irlænderen Mark Kirwan erhverver slottet. I 1787 besøger den berømte vinelsker og senere amerikanske præsident, Thomas Jefferson. Château Kirwan, som allerede dengang var berømt for sin kvalitet.