2015 Chateau de Pibarnon Nuances Rosé Bandol

DKK 279,95
pr. fl. v/12 flasker 339,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinous.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 43971215
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bandol
Druesorter: 100% Mourvèdre
Anbefalet til: retter med lyst kød såsom fjerkræ, kalv og svinekød samt til kraftigere retter med fisk
Fadlagring: 6 måneder på store egetræsfade

Beskrivelse

Chateau de Pibarnon Nuances Rosé Bandol

Ideen til Nuances Rosé blev født ud fra domainets løbende smagninger af Pibarnon Rosé i både unge og ældre årgange. Før i tiden måtte de ofte lancere en ny årgang i midten af august, hvor vinen allerede havde komplekse noter og en bred og tilfredsstillende struktur, men vel vidende, at en klassisk Pibarnon Rosé, selv om den let kan drikke helt ung, vil udvikle større kompleksitet over de kommende år. Så derfor besluttede slottet sig for at skabe en 'Grand Rosé': en rosé, der ville være bevidst ville blive tilbageholdt i kælderen indtil sent på sommeren året efter høsten og som skulle kunne ledsage lyst kød samt efteråret og vinterens retter. Valgte faldt på 100 % Mourvèdre druer, som har den store kvalitet, at den tager længere tid at åbne op, for så til gengæld at holde i meget lang tid. Grand Rosé gæres og lagres på en kombination af ler amforaer lavet af en ædel og porøs jord som fremhæver frugt og renhed i vinen og 30hl store Franz Stockinger egetræsfade, som giver minimalt med fadpræg til vinen men som til gengæld giver den nødvendige langsomme iltning. Produktionen er stadig ganske lille - det er en meget usædvanlig rosé. Slottet har udvalgte deres bedste parceller med lave 'Bandolais' høstudbytter (mindre end 35 hl / ha) af optimalt modne druer. Naturgær samt druernes høje kvalitet gør det muligt at gære ved relativt lave temperaturer (21-23 grader) for først og fremmest at fremhæve druernes egne aromaer. Resultatet er en yderst kompleks rosé med en meget elegant og subtil men bred aromaprofil. Ingen voldsom intensitet her - blot ren finesse. Blomster noter, skovbær, citrus, lette strejf af krydderi og en anelse lakrids. I munden imponerer denne rene Mourvèdre med sin flotte struktur, fylde, saftighed, krydderi og let saltede mineralitet. Vinen er samtidig overraskende frisk og livlig. En rosé der både er hedonistisk og meditativ.

Anmeldelser

  • 93P - Vinous/Josh Reynolds 06.06.2017:" Vivid orange-pink. A wild, complex bouquet evokes ripe, mineral-tinged citrus fruits, red berries, nectarine and honey, along with a powerful floral overtone. Stains the palate with tightly wound blood orange, strawberry and bitter quince flavors that unfold and deepen on the back half. The pit fruit note comes back strong on the strikingly long, seamless finish, which shows excellent clarity and strong mineral thrust. This fabulous pink Bandol is made from fruit grown in the estate's highest and oldest vineyards.
  • Druesorter: 100% Mourvèdre
  • Fadlagring: 6 måneder på store egetræsfade
  • Anbefales til: retter med lyst kød såsom fjerkræ, kalv og svinekød samt til kraftigere retter med fisk

Producent beskrivelse

Chateau de Pibarnon - Bandols Petrus

Château Pibarnon ejes i dag af Eric de Saint Victor søn af Henri de Saint Victor, som var pioneren bag denne sydfranske kultejendom. Det idylliske Château de Pibarnon ligger højt oppe i bjergene med udsigt over Middelhavsbugten "La Ciotat", mellem Marseille og Toulon. I op til 300 meter over havets overflade dyrkes gamle Mourvèdre vinstokke på terrasser i et fantastisk naturligt amfiteater (Théatre d' Epidaure), der ligger på toppen af "La Colline du Télégraphe" lige ud til Middelhavets glimtende azurblå vand . Théatre d' Epidaure som man også kan kalde Mourvèdre druens paradis, er et af de få terroirs der kan modne Mourvèdre druen til at give de vine Pibarnon er så berømt for. Pibarnon kaldes "The Petrus of Bandol" og selv om det ikke vides hvem der først opfandt udtrykket, giver det en klar idé om den høje anseelse denne ejendom har i området.

Unikt Mourvèdre terroir

Den typisk animalske, muskuløse og garvesyre dominerede Bandol, viger her til fordel for et mere parfumeret, raffineret og langt mere elegant udtryk af Mourvèdre druen. I denne historiske region, har Pibarnon noget af en kultstatus og tæller de førende franske vinkritikere blandt sine mest lidenskabelige beundrere. Det er ikke let at forklare præcist, hvad der gør de særlige Bandolvine, lavet af Eric de Saint Victor, så karakteristiske. Der er mange faktorer. Der er de højtbeliggende vinmarker, som giver en længere, langsommere modning af druerne, og der er den unikke, 200 hundrede millioner år gamle fossil rige kalksten, ler og blå mergel jord. Den høje andel af Mourvèdre er en anden stor forskel, da de fleste andre Bandolvine har langt mere Grenache i blendet. Uanset årsagerne, er Pibarnons vine unikke og skal regnes blandt de allerbedste i Sydfrankrig. Som om Pibarnons Bandol Rouge ikke er sjælden nok, så er deres Bandol Blanc endnu sværere at få fingrene i. Hvid Bandol er sjælden selv i Provence, hvor de der findes, hurtigt opkøbes af lokale restauranter. Et godt råd er at slå til hurtigt hvis man finder dem - de er som skabt til fisk og skaldyr. Endelig er Sydfrankrig særligt kendt for tørre, komplekse rosévine og her er Bandol kongen over dem alle og det er Pibarnons Mourvèdre dominerede rosé et af de fineste beviser for.

Ros fra internationale anmeldere

"The wines are gorgeous and offer classic examples of the appellation." Citat Parker "Pibarnon makes only three wines... All are usually of very good to outstanding quality, and are some of Bandol's most well-crafted bottlings." Citat Wine Spectator "Henri de Saint-Victor has completely reinvented Château Pibarnon and made a great Bandol classic with wines of depth, balance and without peer in Provence." Citat Bettane & Desseauve