2015 Chassagne-Montrachet Le Chêne Caroline Morey

DKK 449,95
pr. fl. v/12 flasker 539,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 17931115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay.
Anbefalet til: hummer, krabbe, fisk, kalvekød og fjerkræ - gerne med cremet sauce.

Beskrivelse

Chassagne-Montrachet Blanc Le Chêne Caroline Morey

Chassagne-Montrachet er en af Cru'erne der sammen med Meursault og Puligny-Montrachet er trekløveret der udgør den berømte Côte des Blancs (de hvides skråning), som giver nogle af Bourgognes bedste hvidvine på Chardonnaydruen. Den generelle opfattelse af vinene fra Chassagne- Montrachet er at de kræver lagring og først efter nogle år viser et glimt at deres potentiale. Le Chêne er et såkaldt Lieu-dit, dvs. en vnmark i villages appellationen, som ikke er klassificeres som 1. Cru, men marknavnet kan trykkes på etiketten. Vinen er elegant og mineralsk og koncentreret med flotte noter af citrus og orangeskal samt hvide blomster - en finesserig og lækker vin.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay.
  • Fadlagring : 12 mdr. på franske egetræsfade.
  • Anbefales til: hummer, krabbe, fisk, kalvekød og fjerkræ - gerne med cremet sauce.

Producent beskrivelse

Domaine Caroline Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Caroline Morey er datter af Jean-Marc Morey og gift med en anden meget kendt Bourgogneproducent, nemlig Pierre-Yves Colin. Caroline Morey har arvet halvdelen af det fædrene Domaine og 2014 er hendes første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne- Montrachet og Saint-Aubin. Caroline Morey har blot 4 ha. vinmarker og der er derfor tale om beskedne mængder.

Nyt state-of-the-art winery og berømte appellationer

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så er Caroline Moreys vine det modsatte. Caroline Morey og Pierre-Yves Colin har bygget et helt nyt state-of-the art winery i Chassagne-Montrachet, her vinificeres vinene fra begge Domainer. Vinene er ekspressive og meget skarpe og præcise og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Caroline Morey producerer Santenay både rød og hvid, Chassagne-Montrachet rouge, og fire Chassagne-Montrachet 1. Cru, Chaumées, Caillerets og Champs Gains (både hvid og rød).