2015 Charlie´s Garden Eden Valley Shiraz Two Hands

DKK 369,95
pr. fl. v/6 flasker 444,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

James Hallidays Wine Companion 90 point
DinVinGuide 93 point

Vin-Info

Varenummer: 79891315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: South Australia
Druesorter: 100% Shiraz
Anbefalet til: Oksekød, lam, fugle- og dyrevildt
Fadlagring: 18 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Charlie´s Garden Shiraz, Two Hands

Lavet på Shiraz druer fra en af de højest beliggende vinmarker på toppen af Menglers Hill. Druerne gæres nænsomt med 20% hele klaser inden lagring på franske egetræsfade. Resultatet er indbegrebet af Eden Valley Shiraz! En elegant og kompleks Shiraz med en dyb mørk rød farve, duft af blåbær og viol med strejf af provence krydderi og røgelse. I munden er vinen medium fyldig og blød med lag på lag af dyb mørk bærfrugt med noter af stjerneanis, pibe tobak, peber og grafit og afsluttes af en fantastisk mineralsk finish.

Anmeldelser

  • 90P - James Halliday d. 03-08-17: "Bright colour; great fruit, but the snake in the Garden of Eden is the amount of oak.
  • 93P - DinVinGuide februar 2017: "Nyere vinhus fra 1999. Denne vin er en af husets bedste opkaldt efter ejeren Michael Twelftree's datter Lilly. Meget Intes i duften af mørke bær. I smagen brombær, blåbær, kaffe, lakrids, peber og vanilje. Koncentreret men forholdsvis kølig i stilen. Kompleks med mange lag og en lang krydret afslutning."
  • "The finest negociant operation south of Equator"; citat Robert M Parker
  • Druesorter: 100% Shiraz
  • Fadlagring: 18 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Oksekød, lam, fugle- og dyrevildt

Producent beskrivelse

Two Hands - forskelligheden i Australiens vine

Two Hands blev stiftet af Michael Twelftree og Richard Mintz i 1999. Målet var den gang som nu at man ville demonstrere forskelligheden i Australiens vine ved at opkøbe druer fra de bedste dyrkere i de bedste vindistrikter. Vinificeringen tager man sig selv af - på den måde kun man sikre sig at druerne behandles tilstrækkeligt nænsomt, og f.eks. at aromaens fine facetter ikke overdøves af overdreven fadlagring.

Altid ekstraordinær kvalitet

Two Hands' vine er meget karakterfulde og meget forskellige. Twelftree og Mintz overlader intet til tilfældigheder. Selvom de ikke selv dyrker druerne, er de i tæt dialog med dyrkerne, som aflønnes for druernes kvalitet, og altså ikke for mængden af druer. Man tilstræber ikke en "hus-stil" men tværtimod kun at få mest muligt ud af druerne hvert år. Derfor kan vinene stilmæssigt svinge fra år til år, men kvalitetsmæssigt er de er altid ekstraordinære!

Den sydlige halvkugles bedste ifølge Robert Parker

Man skal lede længe et så anmelderrost vinforetagende, som Two Hands. Robert Parker kalder dem for "den sydlige halvkugles bedste negociant". Vingården har haft hele otte (!) vine med i Wine Spectators top 100- liste. James Halliday, Australiens førende vinguru, tildeler Two Hands de maksimale 5 stjerner og prædikatet outstanding". Hertil kommer et hav af ratings højt oppe i 90'erne i stort set alle toneangivende vinmedier.

Serierne

Showroomserien forhandles officielt kun i Australien ved stalddøren, men vi har kæmpet hårdt for at få enkelte af disse vine - lige nu har vi: For Love or Money Pictureserien er de enkelte druer fra forskellige områder - etiketten og vinens navn giver et hint om udtrykket i vinen: Angel's Share, Brave Faces, Brilliant Disguise, Fields of Joy, Gnarly Dudes, Sexy Beast, The Wolf og Bad Impersonator. Gardenserien udtrykker det bedste Shiraz fra seks forskellige områder i Australien - Bella's Garden(Barossa Valley), Harry & Edward's Garden(Langhorne Creek), Lily's Garden(McLaren Vale), Max's Garden(Heathcote), Samantha's Garden(Clare Valley) og Sophie's Garden(Padthaway). Single Vineyardserien er terroirvine og viser således de enkelte marker og druers formåen; Barney's Block, Coach House Block, Yacca Block og Secret Block Flagshipserien er det absolut bedste, som Two Hands kan præsterer - det drejer sig om vinene: Aerope, Aphrodite og Ares. Twelftreeserien er en række eksklusive vine, der håndlaves af Michael Twelftree selv i meget små portioner - typisk kun 1000-2000 fl. pr. vin. Indtil videre fører vi Greenock Ebenezer.