2015 Chardonnay Classic Øko Weingut Wieninger

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 72491115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Aperitif, fisk, kylling, risotto, buffet, salater.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fire år fra høståret

Beskrivelse

Wieninger Chardonnay Classic

Chardonnay er ikke meget udbredt i Østrig, men kan give fremragende resultater. Druerne til denne økologiske Chardonnay kommer fra Winer Bisamberg, en ligge vinmark på Nussberg skråningen. Vinstokkene er mellem 15 år og 30 år gamle. Terroiret består af kalsten og giver vinen et skønt mineraksl og bourgogneagtigt præg. Vinen har en fin, strågylden farve, bouqueten er frisk og livlig vin med en appetitvækkende citrusaroma og elegant syre. En lettilgængelig vin med masser af anvendelsesmuligheder.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 15-30 år
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til fire år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk, kylling, risotto, buffet, salater.

Producent beskrivelse

Fritz Wieninger dyrker vin i Wien

Den international anerkendte vinmager Fritz Wieninger er pioneren bag genfødslen af kvalitetsvinsdyrkning i vinområdet omkring Wien. I 1980'erne overtog han forældrenes "Heurigen" dvs. et traditionelt gæstgiveri med vinproduktion. Fritz har konverteret ejendommen til en kvalitetsproduktion med vindyrkning efter biodynamiske retningslinjer, og hans vine er ubestridt Wien-distriktets bedste.

Fantastiske enkeltmarker

Weingut Wieninger råder over 45 ha på både højre og venstre side af Donau, herunder de to fantastiske enkeltmarker Bisamberg, med hovedsagelig sandet og stenet jord, samt på Nussberg, som er kendt for dets kalkrige jord. Markerne er overvejende beplantet med de grønne druesorter Grüner Veltliner, Riesling og Chardonnay samt de blå Pinot Noir og Zweigelt.