2015 Alta Mora Etna Rosso (Cusumano)

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Wine Enthusiast 92 point
Wine Spectator 90 point
DinVinGuide 91 point
Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 61631315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sicilien
Druesorter: 100% Nerello Mascalesse
Anbefalet til: Risotto f.eks. med svampe, vildtretter, lette kødretter.

Beskrivelse

Cusumano Alta Mora Etna Rosso

Dette er første vin fra Brødrene Cusumanos nye vingård på skråningerne ved vulkanen Etna. De helt specielle terroirforhold her med masser af mineraler i jorden, gør sammen med klimaet at vinene fra Etna træder frem som helt specielle. Den nye vingård drives med høj kvalitet for øje, alle druer fra de 15 år gamle vinstokke håndhøstes og udbyttet er ikke ret højt på de skråningerne ved foden af den stadig aktive vulkan. Druen er Nerello Mascalese, som er en druetype som i elegance kan give vine som minder om de ædle vine fra Barolo og Bourgogne. Vinen har en mørk rød farve med violette kanter, en elegant fin smag med afbalanceret syre og en spændende mineralsk afslutning.

Anmeldelser

  • 90P - Winespecator 11.05.2018:" A well-knit, creamy red, featuring fine tannins layered with flavors of crushed cherry and strawberry fruit, tobacco and dried fig. Harmonious, offering a fresh, focused finish. Drink now through 2025"
  • 91P - Din Vinguide Magazine april 2018: "Diskret i næsen. Stramme tanniner, bagved sorte bærnoter og krydderier. Rimelig koncentration og fylde. Åbner sig mere i afslutningen. Drik 2018-2015"
  • 93P - James Suckling oktober 2017: "This shows blueberries but also dried leaves, rose petals, cedar and plenty of spices and herbs. The palate is fresh and vivacious with its medium body, vibrant acidity and a fruity, driven finish."
  • Cusumano er på Wines Spectators "100 Best Wine Producers of Italy" liste 2011.
  • "Endelig!" fristes jeg til at jeg til at sige. En af Siciliens absolut bedste producenter er endelig i Danmark. Glem ikke kioskbaskerne Benuara og Angimbé. Man skulle tro, at brødrene Diego og Alberto Cusumano var gamle i gårde, men det er de langt fra. Syv år, hvert eneste år med forbedringer og udbygninger. Tillykke Danmark!", citat Gastro
  • Druesorter: 100% Nerello Mascalesse
  • Anbefales til: Risotto f.eks. med svampe, vildtretter, lette kødretter.
  • <a href="http://www.altamora.it/">Alta Mora</a>

Producent beskrivelse

Blandt Siciliens bedste

Familien Cusumano har dyrket vin på Sicilien i flere generationer. Siden årtusindskiftet har huset under ledelse af brødrene Alberto og Diego Cusumano bevæget sig op blandt øens to-tre bedste, og søskendeparret mener kun at dette er begyndelsen; De vil fremstille Syditaliens bedste vine, og hvis de fastholder farten, når de målet inden længe!

Kvaliteten skabes i marken

Cusumanos vingård ligger i Partinico vest for Palermo. Ejendommen er udstyret med topmoderne vinifikationsfaciliteter, men ifølge Cusumano- brødrene er dette kun en slags "sikkerhedsforanstaltning". I deres øjne skabes vinens kvalitet ene og alene i marken, og vinmageren skal blot undgå at sætte kvaliteten over styr, når druerne ankommer til vingården. Cusumano råder over knap 400 hektar vinmarker, som ligger i de bedste mikroklimaer rundt omkring på øen.

Siciliens kølige højder

Til trods for Siciliens sydlige beliggenhed, er det muligt at fremstille vine med en kølig elegance. Oppe i kystbjergene er temperaturerne nemlig ganske moderate, dels pga. selve højden men også på grund af de milde vinde fra middelhavet. Familien Cusumanos marker ligger fra 250 og helt op til 700 meter over havet, og alle deres vine er kendetegnet ved en kølighed og balance, som ligger milevidt fra de traditionelt meget solbrankede sicilianske vine.

Topscorer i Gambero Rosso, den italienske vinbibel

På blot 10 år er det lykkedes Cusumano at opnå de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso over 10 gange, hvilket gør vingården til en 1 stjernet Gambero Rosso producent. Dette er noget der kan tage andre vingårde et helt livs produktion at opnå, ja mange får aldrig de 3 glas, så der er tale om en ekstraordinær kvalitetsmæssig præstation for en ny, fremadstormende producent.