Tilbud

2014 Tocai Friulano Livio Felluga

SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jamessuckling.com 91 point
Jancis Robinson 16,5 point

Vin-Info

Varenummer: 69331114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Friuli
Druesorter: 100% Tocai Friulano
Anbefalet til: Aperitif eller retter med skaldyr samt lyse fisketyper.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem.

Beskrivelse

Livio Felluga - verdensklassevine fra Friuli

Livio Felluga blev grundlagt i 1956 og er Friuli-provinsens førende producent, og en af Italiens bedste og mest berømte vinproducenter internationalt set. Den velkendte etikette med landkortet over Friuli provinsen er blevet et internationalt kendt brand. og topvinen Terre Alte et referencepunkt for andre italienske hvidvinsproducenter og en af de få italienske hvidvine, der for alvor kan kalde sig verdensberømt. Alle Fellugas vine er kendetegnet ved elegance og mineralitet.

En pioner tager fat efter krigen

Da Livio Felluga kom tilbage til Friuli efter 2. verdenskrig, var Friuli hærget af krigen og den unge generation flyttede mod byerne for at finde arbejde. Livio Felluga måtte så at sige starte fra bunden med at plante vinmarker og restaurere de få marker, der stadig var brugbare i en tid hvor kun få vinbønder turde satse på kvalitetsproduktion. Han startede med at opkøbe vinmarker i Rosazzo området, som Felluga mente var det bedste. Mange tvivlede på ham, men det har senere vist sig at netop Rosazzo området er blevet kendt som Friulis bedste. Her har Livio Felluga i dag 155 ha vinmarker, de fleste beliggende på skråninger.

Den berømte etiket med landkortet

I 2006 kunne Livio Felluga fejre 50 året for landkort etiketten. Den var oprindelig tænkt som en hyldest til området og set som et redskab til at udbrede budskabet om at Felluga lavede topkvalitet fra de bedste områder i Friuli.

Terre Alte en af italiens ikonvine

Topvinen Terre Alte et referencepunkt for andre italienske hvidvinsproducenter og en af de få italienske hvidvine, der for alvor kan kalde sig verdensberømt. Den er blandt andet valgt til årets hvidvin i Italien flere gange, og i 2011 vandt den en pris som årets bedste hvidvin fra Friuli i Wine & Spirits Magazine, den har været på Wine Enthusiats Top 100. Ud over at få 3 glas i Gambero Rosso næsten hvert år, blev Terre Alte også valgt til at være blandt de 3 bedste italienske hvidvine de sidste 20 år, ligeledes af Gambero Rosso som også har vinen på deres liste over de 50 vine, der har betydet mest for Italien siden 2. verdenskrig.

Abazzia di Rosazzo, et historisk vartegn og en historisk vin

Det historiske Rosazzo Abbedi troner over hele Rosazzo området og er dets vartegn. Der har været dyrket vin her siden det 13. århundrede. Livio Felluga har påtaget sig at lave vinen herfra, og han ligger en speciel ære i at kunne producere en prestigevin lavet på Friulano, Sauvignon Blanc, Malvasia og Ribolla Gialia.

20 x 3 glas i Gambero Rosso

Livio Felluga har fået ikke færre end 20 x 3 glas i Gambero Rosso, den italienske vinbibel, hvilket gør Felluga til ejer af 2 stjerner i denne vinbog, det tager 10 x 3 glas at opnå 1 stjerne.

Friulano

Tocai Friulano, som i dag kun må benævnes Friulano, må nærmest betegnes som Friulis vartegn. Druen kendetegnes ved sin liflige aroma af hyldeblomst og anis. En skøn hvidvin med balletagtig ynde, til aperitif eller retter med skaldyr samt lyse fisketyper.

Anmeldelser

  • 91 - James Suckling December 2015: "A fresh and tangy white with peach pit, apple and light honey aromas and flavors. Medium body, flavorful finish. Screw cap. Drink now."
  • 16,5/20P - Jancis Robinson MW november 2015: "Lightly floral citrus. Then a strong sour-fresh cast on the palate. Dry, salty and a little bit severe at the moment. Dry but creamy. Not exactly austere but not trying to please. (JH)"
  • Livio Felluga er stjerneproducent i Gambero Rosso og er som sådan med i den hårdkogte elite af italienske producenter, der mindst 20 gange har opnået de maksimale 3 glas.
  • Druesorter: 100% Tocai Friulano
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem.
  • Anbefales til: Aperitif eller retter med skaldyr samt lyse fisketyper.