2014 La Catina Vineyard Pinot Noir Dealu Mare Halewood

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Alt om vin Ugens Vinder
Børsen

Vin-Info

Varenummer: 73631314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Rumænien
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Pasta, lette kødretter, charcuteri, hvidt kød så som kylling og kalvekød.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og år frem fra høståret

Beskrivelse

Halewood La Umbra Pinot Noir Dealu Mare

Noget så sjældent som en Single Vineyard Pinot Noir fra Rumænien! Ikke desto mindre er kvalitetskravene de samme som i mere berømte vindistrikter, blot er prisen en helt anden. Dealu Mare regionen ligger på 45° breddegrad, ligesom Bordeaux og Piemonte og er arnestedet for rumænsk kvalitetsvin. La Catina vinmarken er indhegnet af kirsebærtræer og havtornbuske (Catina på rumænsk) og marken ligger i et specielt mikroklima. Terroiret er kalk og limsten med fossiler, som det kendes fra bl.a. Loire, Chablis og Bourgogne. Alle druer til denne Pinot Noir håndhøstes, selekteres og gærer og lager 6 mdr. på franske egetræsfade, dernæst på ståltank i 6 mdr.. Vinen har en elegant rød farve, en meget charmerende bouquet af skovjordbær og hindbær, en flot afbalanceret smag med antydninger af kirsebær og meget bløde tanniner.

Anmeldelser

  • Ugens vinder på Aov.dk.
  • 5 stjerner - Børsen d. 08.04.16: "Typisk pinot næse med hindbær og en smule kostald. Smagen er burgundisk, krydret med strejf af peber og lette tanniner."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og år frem fra høståret
  • Anbefales til: Pasta, lette kødretter, charcuteri, hvidt kød så som kylling og kalvekød.

Producent beskrivelse

Halewood - kvalitetsvine fra Rumænien

Halewood Wines er et samarbejde mellem den engelske importør John Halewood og rumæneren Dan Muntean. I første omgang købte man druer af lokale bønder, men lavede selv vinen. Men her 10 år efter grundlæggelsen, er Halewood Wines vokset til at være en af de største vinmarksejere i Rumænien med over 350 ha i Transsylvanien.

Vinmarker fra hele Rumænien

Man ejer også vinmarker i Dealu Mare syd for Transsylvanien, samt vinmarker ude ved Sortehavet. Halewood er meget velanset i Rumænien, hvor man sælger under flere labels, bl.a. prestigevinen Principele i samarbejde med Prins Radu af Rumænien.

Prisbillige vine med typicitet

La Umbra er Halewoods value-for-Money brand. Det er ambitionen at lave vine fra alle regioner i landet, som er typiske for de pågældende områder, f.eks. Pinot Noir fra Dealu Mare området på grænsen til Transsylvanien.