2014 Côtes-du-Rhône Villages Lou Combaou Constant-Duquesnoy

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 46761314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 50% Grenache, 50% Syrah.
Anbefalet til: De fleste kødretter, grill, pastaretter.
Drikkemoden: 5 år frem fra høståret, længere under optimal opbevaring.
Fadlagring: 12 mdr. på cementtank

Beskrivelse

Domaine Constant-Duquesnoy Vinsobres Rhônevine i topklasse

Vinsobres er en af den berømte Rhônedals nordligste appellationer, beliggende tæt på Nyons. Domainet er over 100 år gammelt og hed tidligere Domaine Les Aussellons. Domainet er på 12 ha vinmarker omkranset af 5 ha med fyrretræer.

Terroir og køligere klima

Vimarkerne er beliggende i terrasser på skråninger mellem 250 og 420 m over havets overflade, hvilket gør at klimaet her er noget køligere her end nede i dalen. Undergrunden (Terroir) består af ler og kalk med de store hvide sten kaldet Galets, som også er kendt fra Châteaneuf-du- Pape. Vinmarkerne er i gennemsnit 30 år gamle og består af 60% Syrah og 40% Grenache. Groft sagt kan man sige at Grenache druen bidrager med blødhed, fylde, karaft og struktur, mens Syrah druen bidrager med farve, aromaer, taninner, friskhed og er stærkt medvirkende til at vinene kan lagres. På vej mod biodynamisk drift og den berømte ønolog Philippe Cambie Domainet praktiserer det, der på fransk hedder "lutte raisonnée", dvs. at man laver vinen så ren og naturlig som det kan lade sig gøre og kun anvender et minimum af f.eks. sprøjtemidler. Den berømte ønolog Philippe Cambie (som har fået 100P Parker for flere af sine vine) er konsulent. Cambie er blevet kaldt "Den nye pave fra Châteaunuf" af det franske vinmagasin Revue des Vins de France og i 2010 blev han årets winemaker

Ros fra Robert Parker's The Wine Advocate

Parker er også meget begejstret og han skrev i december 2013. "Proprietor Gerard Constant makes these crazy good efforts from his 20 acres of vines located in the up-and-coming Vinsobres region (think northern part of the southern Rhone). The higher elevation of the vineyards here gives the wines notable purity and freshness. Readers looking for high-quality wines at reasonable prices need to get on this estate's bandwagon." Parker har før skrevet om Vinsobres In Fine: "A true blockbuster, and one of the greatest wines I have ever tasted from Vinsobres."

Côtes-du-Rhône Villages rouge " Lou Combaou "

Denne vin er lavet på druer fra domainets Côtes-du-Rhône villagesmarker for foden af Vinsobresmarkerne. Vinen er lavet på 50% Grenache og 50% Syrah, har en flot, meget mørk farve, en stor bouquet af sort frugt med strejf af solbær og krydderier, smagen er meget fyldig og rund med flot frugt og en snert peber fra Syrahdruen.

Anmeldelser

  • Druesorter: 50% Grenache, 50% Syrah.
  • Fadlagring: 12 mdr. på cementtank
  • Drikkeklar: 5 år frem fra høståret, længere under optimal opbevaring.
  • Anbefales til: De fleste kødretter, grill, pastaretter.