2013 Zinfandel Rue Vineyard Russian River Valley Deloach

DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 80411313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Californien
Druesorter: 100% Zinfandel.
Anbefalet til: Oksekød, barbecue marineret svinekød, bacon, kalvekød, lam og and
Fadlagring: 13 måneder på amerikanske, ungarske og franske egetræsfade

Beskrivelse

Zinfandel Rue Vineyard DeLoach

Den århundrede gamle Rue Vineyard på små 4 hektar dyrkes omhyggeligt af Bob og Carlene Rue. Jordbunden er en sandet lerjord med en lav pH-værdi, der gør det muligt for de gamle vinstokke at producere små koncentrerede Zinfandel druer. Druerne gæres med vildgær i åbne tanke som i Bourgogne hvorefter druerne presses i en "basket press" (traditionel vertikal presse) som er blandt de blideste metoder til at presse druerne. Vinen lagres på egetræsfade. Duften er parfumeret med kølige noter af røde skovbær. Læskende smag af hindbær, sorte kirsebær med strejf af krydderi. En kompleks vin og et fremragende udtryk af Olivet Bench terroiret.

Anmeldelser

  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 24.02.16.
  • Druesorter: 100% Zinfandel.
  • Fadlagring: 13 måneder på amerikanske, ungarske og franske egetræsfade
  • Anbefales til: Oksekød, barbecue marineret svinekød, bacon, kalvekød, lam og and

Producent beskrivelse

Pioneren og Bourgognefamilien

DeLoach Vineyards ejes af den franske vinfamilie Boisset, der bl.a. også ejer det berømte Domaine de la Vougeraie, Bourgognes største økologiske og biodynamiske Domaine. Familien Boisset købte i 2003 DeLoach Vineyards af den passionerede grundlægger Cecil De Loach, der med grundlæggelsen af DeLoach Vineyards tilbage i 1975 var med til at sætte Russian River på landkortet. I dag ledes Boisset af den karismatiske Charles Boisset.

Burgundisk elegance fra Russian River Valley, Californien

Beliggende i hjertet af Sonoma County, Californien, er Russian River Valley et af USA's absolut bedste vinområder - nogle af USA's bedst anmeldte og dyreste vine kommer herfra. Som en af Californiens køligste AVA'er byder dalen på et relativt koldt klima med en lang modningsperiode, der fremhæver kompleksitet, kølighed, mineralitet og balance i de færdige vine - dette betyder at Russian River Valley især er velegnet til de burgundiske druer Chardonnay og Pinot Noir men også Zinfandel giver imponerende resultater i det tempererede klima. DeLoach er især specialister i enkeltmarksvine fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley og har brugt årtier på at finde de bedste marker, studere jordbunde og drue kloner for at opnå det bedste resultat.

Biodynamik & økologi i fokus

Fra starten lå det grundlæggeren Cecil DeLoach meget på sinde at værne om miljøet, så økologiske principper har været praktiseret fra begyndelsen og ambitionerne er kun blevet større siden familien Boisset, der er dedikerede øko/biodynamikere, overtog i 2003. Man arbejder også aktivt for at få lokalsamfundets øjne op for biodynamisk landbrug. Deloachs egen Estate mark samt Maboroshi er økologisk og biodynamisk certificerede.

6 serier af vine

Estate Wines Vine lavet udelukkende på druer fra vingårdens egne biodynamisk certificerede marker og kun de bedste fade indgår i vinene. Vineyard Designated Enkeltmarksvine fra helt særlige, nøje udvalgte top vinmarker, der hver i sær har unikke terroir kvaliteter som fortjener at stå alene. Vine der viser cool climate områdets diversitet og det ypperste af Russian River Valley. OFS (Our Finest Selection) Lavet på druer fra nogle af de bedste vinmarker i Russian River Valley, der hver i sær bidrager med hver deres unikke terroir karakter til det endelige blend. Vinene kaldes Our Finest Selction da Deloach udvælger de bedste fade fra de forskellige marker til disse vine. Russian River Valley Kernen i DeLoachs sortiment, lavet primært på druer fra udvalgte avlere i Russian River Valley men også fra vingårdens egne marker. Konsekvent prisvindende høj kvalitet af vine med særlig elegance og frugt der er unik for dette cool climate område. Coastal Vine med fokus på det unikke terroir langs Californiens kyst. Druer af høj kvalitet dyrket efter bæredygtige principper opkøbt fra kølige, tågepåvirkede vinmarker i Central Coast AVA'en. California Heritage Reserve Serien der har til formål at afspejle Californiens solbeskinnede terroir. Druerne opkøbes fra vinmarker af høj kvalitet dyrket efter bæredygtige principper på tværs af Californien (bla. fra Solano og San Joaquin County og Lodi).