Tilbud

2013 Vigne Orsone Friulano Col. Orientali Friuli Bastianich

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 69421113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Friuli
Druesorter: 100% Tai (tidligere kendt som Tocai Friulano)
Anbefalet til: Retter med mørke fisketyper, alle typer fjerkræ, svinekød, det store kolde bord, sushi og asiatisk køkken.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret

Beskrivelse

Friulano di Vigne Orsone

Friulano er fremstillet på Tai-druen, som tidligere var kendt som Tocai Friulano (indtil de ungarske Tokaji-producenter fik omstødt navnet i 2007). Vine på denne druesort er blevet vartegnet for Friuli, og Bastianich fremstiller den ypperste af slagsen under det anonymt klingende navn Friulano. Vinen byder på noter af citrus, pære og en betydelig mineralitet. Smagen er fyldig og kraftigt struktureret, og munder ud i en mineralsk finish med en helt utrolig nerve.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Tai (tidligere kendt som Tocai Friulano)
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret
  • Anbefales til: Retter med mørke fisketyper, alle typer fjerkræ, svinekød, det store kolde bord, sushi og asiatisk køkken.

Producent beskrivelse

Joe Bastianich

Bastianich er en ny vingård i Friuli. Den er grundlagt af amerikaneren Joe Bastianich, hvis familie udvandrede fra Istrien (lige syd for Friuli) efter 2. verdenskrig, da dette område blev indlemmet i det daværende Jugoslavien. Ligesom mange andre italienske familier, valgte familien Bastianich at slå sig ned i New York, hvor den med tiden blev et stort navn inden for restaurationsverdenen.

Den bedste del af Friuli

Familien Bastianich glemte aldrig de italienske rødder og traditionen for at dyrke vin. Derfor investerede Joe Bastianich i 1997 i en vingård i Colli Orientali, det bedste område i Friuli. Nogle af vingårdens vinstokke er exceptionelt gamle, over 60 år, hvilket giver vine med ekstra kompleksitet. Bastianich-vinene er gennemgående raffinerede og elegante, og de er skræddersyet til gastronomi på topniveau.