Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
Petrolo

2013 Torrione Toscana Tenuta di Petrolo

5
Top ratings! Vis alle
93 point
92 point
90 point
Generøs og imponerede vin lavet primært på Sangiovese fra vingården som Robert Parker døbte "The Pétrus of Tuscany". Torrione rummer en intens duft af solbær, violer, tobak og mynte. Læs mere
Land
Italien
Shape
Type
Rødvin
Group
Årgang
2013
Shape
Drue
Sangiovese
Shape
Område
Toscana
149,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 179,95 pr. flaske
Se alternativer
Udsolgt
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2013 Torrione Toscana Tenuta di Petrolo
149,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 179,95 pr. flaske

Torrione

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i Toscana. Indtil for et årti siden, koncentrerede Tenuta di Petrolo sig hovedsageligt om fremstilling af Chianti, som havde lidt eller intet tilfælles med de kvaliteter man opnår i dag. Ved hjælp af den energiske Sebastiano Rosa (hvis stedfader er manden bag legendariske Sassicaia) er Tenuta di Petrolo rykket op blandt Toscanas ti bedste vingårde. Torrione er en af ejendommens feterede topcuvéer. Den har en dybrød farve og en stor og prægtig bouquet af solbær, violer, samt tobak, mynte og krydderier. En flot og imponerende vin med en varm og generøs frugt, samt bløde og fede tanniner i den lange, lange smag.
+ Vis hele beskrivelsen

Lignende produkter

Måske du også kan lide

Anmeldelser

93 point

Flamboyant aromas of crushed blueberries and blackberries. Full body, soft tannins that give the wine a creamy texture and wonderful length. Fresh, clean and delicious. Drink or hold.

92 point

A real knock-out, the 2013 Torrione is superb. Fresh, vibrant and totally alive in the glass, the 2013 possesses tons of energy and pulsating minerality to frame a core of intense dark fruit. Hints of lavender and violets add inviting floral overtones. This is a superb showing from Petrolo and one of the better Torriones I can remember tasting.

90 point

Rubinrød. Duften rummer træ, mørke kirsebær, krydderi og en mørk duft, der ganske langsomt udviklet parfumerede noter i glasset. Smagen er frisk og har masser af træ og mørke kirsebær, fin volumen og fast frugtsyre og bid. Vinen er frisk, og derfor er de primære noter det let umodne præg af fadlagringen, men der er god kraft og intensitet i den bagvedliggende frugt. Kræver et års tids lagring, inden den begynder at vise sit fulde potentiale. Drik 2017-2020.

Flot, fyldig rødvin, lækker, saftig og dyb smag af modne solbær, røde kirsebær, tranebær, krydderier, urter, lidt mørk toast og strejf af vanilje. Et godt køb.

År efter år et sikkert kort fra Toscana. Mestrer tomatretter, også dem, hvor tomaten er let karamelliseret, men endnu bedre til retter med kirsebær og kirsebæreddike. Pas på med at gøre retten for sød. Spæde beder, både de røde og de bolsjestribede er gode her. Svampene kan den også klare. Sangioveses kirsebær og tranebær er blødt lidt op med merlot og moderne vinificering, så kanterne er rundede. Smager alligevel umiskendeligt af Toscana. Luca Sanjust er det sydøstlige Toscanas merlotmester med sin Galatrona, men Torrione er sjovere på prisen og mere tro mod sit sted. Har drukket den i kriminelle mængder til pizza med vild fennikel og Zucchini flere somre i træk. - RLJ

Mød producenten

Petrolo

Petrolo er en 100P producent, der bliver omtalt som Toscanas svar på Petrus. Deres vine har på rekordtid opnået ikonstatus blandt de førende anmeldere.

Læs mere om producenten Se alle vine fra Petrolo

Alle detaljer

Varenummer
65431313
Type
Flaskestørrelse
Helflaske
Leveres i
Leveres i Karton med 12 stk.
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Land
Område
Anbefalet til
Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Simreretter, Tomatretter (pizza, pasta), Vildt, Vildt (fugle)
Lagring
12 måneder på franske barriques.

Andre købte også