2013 Terre Scaligere Rosso Veronese Cantina di Monteforte *

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 71081313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: Corvina, Corvinone og Merlot.
Anbefalet til: Alle pastaretter, pizza, lette kødretter.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret

Beskrivelse

Terre Scaglieri Rosso Veronese - " mini Ripasso "

Denne vin fremstilles delvis efter appasimento meteoden, dvs. at der anvendes tørrede druer, ligesom ved fremstilling af Ripasso og Amarone. Der anvendes da også Corvina og Corvinone, som er berømte druer fra Ripasso og Amarone samt Merlot. Druene stammer fra vinmarker beliggende på højdedrag i Montecchia. Vinen har en let rubinrød farve og en indbydende næse af letristede krydderier og sødmefuldt indtryk. En kødfuld vin med en fin fylde, der byder på en indtagende, let toastet smag med sødmefuld frugtmasse af sorte bær og lidt nødder.

Anmeldelser

  • Druesorter: Corvina, Corvinone og Merlot.
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret
  • Anbefales til: Alle pastaretter, pizza, lette kødretter.

Producent beskrivelse

Cantina di Monteforte

Cantina di Monteforte blev grundlagt i 1952 af 80 vinbønder. I dag er det en af Norditaliens største vinproducenter med 600 vinbønder og 1300 ha vinmarker, hvoraf 80% er i D.O.C. Selve hovedsædet og vinkælderen ligger i den maleriske dal Val d'Alpone, som er berømt for 2 slagts terroir: På skråningerne er det fortrinsvis vulkansk terroir fyldt med mineraler og længere nede i dalene er det kalk og limstensterroir med en sot mængde fossiler.

Moderne kvalitetskooperativ

Fokus er på at fremtille de lokale vine, Soave, Rosso Veronese, Ripasso og Amarone. I de sidste 10 år har man systematisk analyseret alle vinmakers terroir og fået dem kortlagt fora t tilrettelægge produktionen bedst muligt og for at opnå den bedste kvalitet. De fleste vinmarker ligger i kommunerne Monteforte d'Alpone, Soave, Montecchia og San Giovanni Ilarione. De vigtigste hvidvinsdruer er Garganega, Trebbiano, Pinot Grigio, Chardonnay og Durella. Det vigtigste rødvinsdruer er de lokale druer Corvina, Corvinone, rondinella og Molinara, men man råder også over Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. Man kører en stram produktionspolitik med fokus på kvalitet, bl.a. belønnes de vinbønder med lavt høstudbytte og høj kvalitet druer.

Masser af medaljer

Cantina di Monteforte har gennem tiden høstet et væld af medaljer bl.a. International Wine Challenge, Decanter, concrours Mondial de Bruxelles blot for at nævne nogle få.