2013 Santenay Rouge 1.Cru Clos des Mouches Lucien Muzard

DKK 319,95
pr. fl. v/12 flasker 384,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 19571313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir.
Anbefalet til: Fjerkræ og fuglevildt, risotto med trøfler eller svampe, kalvekød, braiserede svinekæber, milde oste m.m.
Drikkemoden: Op til 7 år fra høståret.
Fadlagring: 12-18 måneder på egetræsfade (30% nye)

Beskrivelse

Santenay Rouge 1. Cru Clos des Mouches Øko Domaine Lucien Muzard

Den mindste af 1. Cru'erne I Santenay på blot 2,78ha. Domainet ejer ikke selv marken men køber druerne og følger intenst arbejdet i marken og høster og sorterer selv druerne. Dyb rød-violet farve med en flot aromatisk duft med på samme tid kraftfulde og delikate noter af solbær og brombær. Smagen er stor og massiv med solide men ikke aggressive tanniner. Lang eftersmag. En vin med stort terroir-præg. Bør dekanteres og server den gerne ved omkring 16 grader.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir.
  • Vinstokkenes alder: Over 30 år
  • Jordbundsforhold: Ler og kalksten
  • Fadlagring: 12-18 måneder på egetræsfade (30% nye)
  • Drikkeklar: Op til 7 år fra høståret.
  • Anbefales til: Fjerkræ og fuglevildt, risotto med trøfler eller svampe, kalvekød, braiserede svinekæber, milde oste m.m.

Producent beskrivelse

DOMAINE Lucien Muzard - bedste producent i Santenay

Muzard familien tilhører en meget gammel slægt af vinavlere i Santenay, som går hele 9 generationer tilbage til 1645. Lucien Muzard begyndte som vinavler i tresserne som bare 14 år gammel(!) og grundlagde siden det nuværende Domaine Lucien Muzard. I dag er det sønnerne, Claude og Hervé der styrer familiens 16 hektar vinmarker med gamle vinstokke i Santenay - hvoraf 10 ha af nogle af de bedste 1. Cru marker. Efter sønnernes overtagelse i 1995 er der sket store fremskridt, hvoraf en af de vigtigste var beslutningen om at sælge deres vine selv i stedet for til negocianter. Men også indførelsen af økologiske og biodynamiske teknikker har højnet kvaliteten så meget, at Domainet i dag betragtes som toppen af Santenay. Brødrene har indenfor de seneste år også købt marker i Chassagne- Montrachet og Puligny-Montrachet og har startet deres egen lille negociant virksomhed.

Santenay - Kvalitetsvine fra overset appellation

Den lille kurby Santenay er også den sydligste vinappellation i Côte de Beaune. Her produceres druer på en jordbund med kalk og mere eller mindre ler der giver fyldige rødvine med god kraft og struktur - området er lidt overset i forhold til dens berømte naboer og man kan derfor ofte finde virkelig god køb her! Vindyrkning i Santenay kan dateres helt tilbage til det 14. århundrede og i dag har appellationen ca. 400 ha vinmarker. Langt størstedelen af produktionen er rødvin men hvidvin vinder også frem i området.

Økologisk og biodynamisk vinbrug

Det er mange år siden der er blevet fjernet ukrudt mellem rækkerne i vinmarkerne hos Lucien Muzard, i dag bevarer man den naturlige bevoksning og behandler kun vinstokkene med økologiske og/eller biodynamiske metoder for at styrke vinstokkenes egne forsvarsmekanismer og beskytte jorden og derved højne kvaliteten af druerne. Domainet bruger stadig traditionelle metoder såsom håndhøstede, håndsorterede og for det meste afstilkede druer, der gæres 2 uger med naturlig vildgær på store trætanke - dog forbedret ved hjælp af ny teknologi i form af temperaturstyring. Vinene modnes herefter på let ristede egetræsfade 12 til 18 måneder (ca. 40% nye) afhængigt af årgangen. Rødvinene aftappes uden filtrering.