2013 Ranch 32 Pinot Noir Monterey Scheid Wines

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Gastro
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 23181313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Californien
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Okse-, kalve- og svinekød, fjerkræ, milde oste
Fadlagring: 8 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Ranch 32 Pinot Noir

Pinot Noir af høj kvalitet handler først og fremmest om hvor druen dyrkes og Ranch 32 ligger i det kølige Monterey County, som er et paradis for den sarte men fantastiske drue. Scheid Wines anvender traditionelle burgundiske teknikker og gærer de håndhøstede druer i små åbne kar med punch down/pigeage. Herefter lagres vinen på 100% franske egetræsfade i 8 måneder, hvilket afrunder tanninerne og øger kompleksiteten. Resultatet er en lækker Pinot Noir med en kerne af friske mørke bær især sorte kirsebær og strejf af rosenblade. Flot afbalanceret med god moden frugt, let krydderi og frisk syre. God struktur og kompleksitet.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Gastro april 2017: "Den rubinrøde farve og vinens klare transparente farve er helt I tråd med det, der er i glasset: let, simpel og frisk pinot noir fra koldkimaregionen Monterey, Der nyder godt af de vinde fra stillehavet. Næsen er ikke voldsomt aromatisk, men der kommer dog fine noter af røde kirsebær, vanilje og lidt træ. Tanninsstrukturen er som i en hvidvin: ikkeeksisterende. Der er masser syre til stede, som understøtter vinens friske karakter. Frugten kunne være en anelse mere fremtrædende i munden, og man slipper ikke for en lidt bitter finish, men alt i alt er der tale om yderst nydelig Pinot Noir til en meget overkommelig pris."
  • 6 stjerner - Finansbureauet 03.04.2017: "Blød og indsmigrende californisk Pinot Noir med hindbær i næsen og cremet mund med noter af søde kirsebær, kakao og tobak pakket ind i sarte tanniner. Forrygende køb til prisen."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 8 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Okse-, kalve- og svinekød, fjerkræ, milde oste

Producent beskrivelse

Value fra Scheid Family Wines

Ryder Estate er en del af det velrenommerede Scheid Family Wines, der laver vin i Californien. Ryder Estate er familiens value-for-money vine - her er der tale om høj kvalitet til en fornuftig pris, hvilket kan være svært at finde i USA, hvor priserne er himmelflugtet.

Monterey i Californien

Ryder-vingården ligger i Monterey County på Californiens Central Coast. I området findes utroligt mange forskellige jordbundstyper og mikroklimaer, der er med til at gøre druerne herfra helt særlige. Montereybugten er med til at holde temperaturen nede i området, der ellers har meget varme og solrige dage. Den store temperaturforskel mellem de varme dage og de kølige nætter afspejler sig i vinene, der er fyldige og frugtdrevne, men aldrig "jammy".