2013 Pigaro Amarone della Valpolicella Classico Speri

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet BEDSTE KØB
DinVinGuide 92 point

Vin-Info

Varenummer: 73551313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 25% og Corvione 5%.
Anbefalet til: Alle kødbaserede hovedretter, tungere pastaretter, dyrevildt, kraftigt fjerkræ såsom and.
Drikkemoden: Ved frigivelse og 5 år frem.
Fadlagring: 30 mdr. på store slovenske egefade, lagring på flaske inden frigivelse.

Beskrivelse

Amarone Pigaro

Pigaro er et nyt projekt for familien Speri. Hidtil har man koncentreret sig om at lave Amarone fra den berømte Monte Sant'Urbano vinmark, en af de allerbedste. Men nu har man besluttet også at lave en Amarone på druer andre marker som er i familiens eje, samt de unge vinstokke i Monte Sant'Urbanomarken.

Den berømte Speri stil fastholdes

Vinmarkerne ligger fortrinsvis på skråninger og råmaterialet er af meget høj kvalitet, og Speris tørre, mineralske stil er umiskendelig. Alle druer håndsorteret og håndtørres, resultatet er en superlækker og elegant Amarone med en stor bouquet af rosiner, marcipan, en fyldig smag med masser af frugt med den fine bitterhed som store Amaroner afsluttes med.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner og BEDSTE KØB - Ekstrabladet 30.03.2018:" Rolig i næsen med lakridsrod og sort tobak. Der skal arbejdes lidt for at hive frugten op af glasset, men så står den flot, ren og elegant i duften. Virkelig lækker balance, hvor stor moden frugt fylder ud, uden at den bliver sød. Frugtsyre og tannin river lidt i gummerne, men bliver overdøvet af den koncentrerede frugt. En stor vin med potentiale."
  • 92P - DinVinGuide november 2017: "Rolig i næsen med lakridsrod og sort tobak. Der skal arbejdes lidt for at hive frugten op af glasset, men så står den flot, ren og elegant i duften. Virkelig lækker balance, hvor stor moden frugt fylder ud, uden at den bliver sød. Frugtsyre og tannin river lidt i gummerne, men bliver overdøvet af den koncentrerede frugt. En stor vin med potentiale. Drik: 2017-2027"
  • Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 25% og Corvione 5%.
  • Fadlagring: 30 mdr. på store slovenske egefade, lagring på flaske inden frigivelse.
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og 5 år frem.
  • Anbefales til: Alle kødbaserede hovedretter, tungere pastaretter, dyrevildt, kraftigt fjerkræ såsom and.

Producent beskrivelse

Amarone og Valpolicella i fire generationer

Familien Speri har fremstillet vin i Valpolicella Classico-distriktet i fire generationer. Speris jordbesiddelser er simpelthen sublime; 50 hektar marker fordelt over de tre bedste zoner i Classico-området, nemlig Fumane, Negrar og San Pietro. Familien Speris målsætning er at fremstille vine, som ned til mindste detalje afspejler deres terroir, dvs. de naturlige forhold, som druerne er dyrket under.

Økologi og druer af egen avl

Der er ingen genveje til den topkvalitet, som Speri leverer. Huset fremstiller udelukkende vin af egne druer. Markerne dyrkes efter økologiske retningslinjer, altså uden sprøjtegifte. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, så rødderne må grave sig langt ned i undergrunden i jagten på vand. Husets berømte Amarone fremstilles kun i topårgange - i andre år sælges druerne fra eller anvendes til Speris "almindelige" Valpolicella Classico.