2013 Mercurey Rouge Michel Juillot

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 19041313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Lette kødretter, magre typer fjerkræ, lette retter uden for meget krydderi. Alt hvidt kød.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 8 år fra høståret
Fadlagring: 14 måneder på egetræsfade, 5% nye fade.

Beskrivelse

Domaine Michel Juillot Mercurey

Domaine Michel Juillot er et historisk Domaine beliggende i hjertet af Mercurey by. Her i de århundredgamle kældre arbejder den nuværende meget dynamiske ejer Laurent Juillot på at skabe moderne Pinot Noir vine med respekt for Mercureys traditioner. Laurent har også i årevis arbejdet på at få anerkendt Mercurey som en kvalitetsappellation på linje med de verdensberømte appellationer i Côte d'Or. Sammen med sin fader Michel, har Laurent 6 doblet domainets størrelse siden 1963.

32,5 ha. vinmarker fra Mercurey til Corton

Laurent Juillot ejer fortrinsvis marker i Côte Chjalonnaise (herunder Mercurey) men også små parceller i Corton-Charlemagne og Corton. Han er dog mest kendt for at være en af de allerbedste producenter i Mercurey, og ejer ikke færre end 8 vinmarker med 1. Cru status (både hvide og røde). I alt ejer man 10 ha. i Mercurey.

Verdensbeømt i Frankrig

Domainet eksporterer til mere end 40 forskellige lande, men er nok mest kendt i Frankrig og er på vinkortet på mange Michelinrestauranter som en reference i Mercurey. Revue des vins de France (Frankrigs mest kendte vinblad) kalder Domaine Michel Juillot for "Une réussite exceptionelle" (En helt udsædvanlig succes).

Domaine Michel Juillot Mercurey

Druerne til denne Mercurey kommer fra en vinmark plantet i 1958, undergrunden er ler og kalkholdig og vinmarken ligger eksponeret mod sydøst. Alle druer håndhøstes og håndsorteres nænsomt. Tappes ufiltreret. Vinen har en klar fløjlsrød farve, en bouquet af varme røde bær. Smagen er svagt krydret, tør medium let, flot lang blød smag med et behageligt præg af jordbær, hindbær, modne kirsebær og lidt egetræsvanilje.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: 14 måneder på egetræsfade, 5% nye fade.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 8 år fra høståret
  • Anbefales til: Lette kødretter, magre typer fjerkræ, lette retter uden for meget krydderi. Alt hvidt kød.