2013 Heinrich Red Weingut Heinrich

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Winelab.dk
Winelab.dk

Vin-Info

Varenummer: 72291313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: Zweigelt, Blaufränkisch og St. Laurent
Anbefalet til: Alle retter med hvidt kød, fjerkræ, lam, andre lette kødretter, vegetarkøkken.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Weingut Heinrich

Weingut Heinrich er en af Østrigs ubestridt bedste rødvinsproducenter, hvis ikke den bedste. Selve vingården er et studie i hvordan moderne produktionsmetoder og traditioner kan frembringe fremragende resultater. Den meget moderne vingård er beliggende på skråninger ved den store Neusiedler-sø i Burgenland, tæt ved den ungarske grænse.

Den innovative Gernot Heinrich

Weingut Heinrich ledes af den innovative vinmager, Gernot Heinrich, som blandt andet er blevet kåret til "Vintner of the year" i Falstaff Magazine, det førende magasin for Tysk og Østrigsk vin. Heinrichs vinstokke vokser på nøje valgte marker, og de ligger spredt rundt om søen, for han selv vil kun opdyrke de bedste parceller og lade andre om at tage sig af de tilstødende jorder.

Økologi og biodynamik

Ejendommens i alt 60 hektar vinmarker dyrkes økologisk og er under omlægning til biodynamisk drift. Der høstes et mikroskopisk udbytte pr vinstok og de høstede druer håndsorteres enkeltvis ved ankomsten til vingården, som naturligvis er klinisk ren. Eventuel fadmodning foregår på personligt udvalgte fade fra de allerbedste bødkere.

Heinrich Red

Dette er et blend af Zweigelt, Blaufränkisch og St. Laurent. En ummidbar, letdrikkelig vin med en fin bouquet af modne, sorte bær, en flot "Bordeauxagtig" struktur, fin stoflighed og en dejlig fyldig afslutning. I Østrig er denne vin lidt af en klassiker fra Heinrich, som har lavet den siden først årgang i 1996.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Winelab.dk d. 24.03.17: "Mørke, parfumerede skovbær med primært brombær og blå violer i kanten. Dybt og komplekst ikke mindst i forhold til prisniveauet. Rund og elegant struktur med en kirsebærdomineret frugt. Afdæmpede tanniner og en frisk rund syre strammer vinen op."
  • Heinrich er 5 stjernet (maximum) producent i Falstaff
  • Druesorter: Zweigelt, Blaufränkisch og St. Laurent
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 5-30 år
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Alle retter med hvidt kød, fjerkræ, lam, andre lette kødretter, vegetarkøkken.