2013 GSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre VdPd'Oc Vidal-Fleury

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Politiken
Smagpåvin.dk
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 48041313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Vin de Pays

Beskrivelse

GSM - Grenache -Syrah - Mourvèdre

Vidal-Fleury er en ny vin som Vidal-Fleury introducerede i 2009 og det er lynhurtigt blevet en kæmpesucces. GSM står for druerne Grenache - Syrah - Mourvèdre - de 3 mest kendte druer til rødvinsproduktion i Rhônedalen. Druerne kommer fra hele Rhônedalen. Den intenst røde vin fremstår med en fin og frisk bouquet af modne bær og lidt blomster, smagen er ligeledes frisk med antydning af lidt jordbær hindbær med strejf af timian og lidt grøn pebber fra Syrah- druen. Smagen slutter let og elegant og meget blødt.

Anmeldelser

  • 5 Tjektegn - Poltiken 12.08.2017:" Krydret rødvin. Ret mørkt udtryk. Har lidt sydfransk krydderi - garrigue. Ret kraftfuld smag. Lidt tanninbid. Ganske meget vin for små penge - god til grillmad."
  • 5 stjerner - Smagpåvin.dk juni 2016: "Sødmefuld aroma af tørrede jordbær og en buket af tørrede krydderurter. Her er også en vis bærsødme - uden på nogen måde at være sød - der samles om hindbær, brombær og suppleres af lakrids og læder. En nem og ukompliceret sydfransk rødvin med god frugtighed, fin syre og dresserede tanniner - jamen sæt den både sammen med frikadellerne og den lette grill ret."
  • 6 stjerner - finansbureauet.dk d. 01.02.16: " Dette er ikke verdens største vin. Men det er der heller ingen, som forventer til den pris. Og til prisen er den et helt fantastisk køb. For det er en kvalitetsvin, som byder på mange af de elementer, som man håber på at finde i en god sydfransk vin. Frugtrig næse og flot mellemfyldig elegant mund med fint peberattak og fast tanninbid som omkranser vinens noter af brombær, lakrids og tobak. Rigtig godt håndværk."

Producent beskrivelse

Topklasse Rhônehus ejet af Guigal

Vidal-Fleury blev grundlagt i 1781 og er beliggende midt i de berømte Côte-Rôtiemarker. Det er det eneste vinhus i Rhônedalen, der har lavet vin uden afbrydelse siden 1781. Vinhuset ejer en perlerække af vinmarker i den nordlige del af Rhôneområdet, men køber udvalgte druer fra hele Rhônedalen. Hovedparten af vinene eksporteres og vinene har altid haft et godt ry verden over, lige siden amerikanske politiker og vinkender Thomas Jefferson besøgte stedet i 1787. Guigal, verdens bedste winemaker, og generelt anset som Rhônedalens bedste producent, købte vinhuset i 1984. Etienne Guigal, Marcels fader, blev oprindeligt udlært og arbejde hos Vidal-Fleury i en årrække.

State-of-the-art winery

Vinene vinificeres i det nye state-of-the-art winery som blev færdigt i 2008, og er specielt bygget til at lagre vinene indtil de er klare til salg. Vinene fremstilles af Vidal-Fleurys eget winemakerteam, og kvaliteten er tårnhøj, ikke mindst på grund af de store investeringer og Guigals ejerskab. I gennemsnit lagrer vinene 6 måneder fra aftapning til salg.

En perlerække af berømte vine fra de bedste appellationer

Vidal-Fleury producerer vine fra flere appellationer i Rhônedalen end noget andet Rhônehus, heriblandt berømte appellationer som Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Sainit-Joseph, Crozes-Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Enkeltmarken La Chatillone i Côte- Rôtie (i Côte Blonde) er husets flagskib. Som Robert Parker skriver:" This well-known producer is clearly on the upswing in quality with their brand new winemaking facility in full operation since 2009."

Fantastic Values skriver Parker

Robert Parker er generelt begejstret for vinene og skriver: "Owned by the Guigal team, with the wines made by Guy Sarton-de-Joncquey, Vidal Fleury produces a wealth of high quality releases, most of which represent fantastic values."