2013 Clos des Quarterons Les Quarterons Øko Bourgeuil

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22101313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 95% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon.
Anbefalet til: Lette kødretter, lammekød, salater, ikke for krydrede grillretter, og prøv fede fisketyper.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.
Fadlagring: 12 måneder på store egetræsfade (1200 L)

Beskrivelse

Domaine Clos des Quarterons Bourgeuil

Dette 180 år gamle Domaine ligger tæt på byen Saint-Nicolas de Bourgeuil og råder over 30 ha vinmarker. Området ligger på grænsen mellem Anjou og Touraine. Vinmarkernes terroir består af sand, småsten, kalk og ler med et stort indhold af flintesten, hvilket bidrager fint til vinenes underliggende mineralitet. En del af vinmarkerne ligger i en tidligere flodseng, nogle af de ældste vinmarker er plantet på terrasser. Vingården drives i dag af brødrende Xavier og Yannick Amirault. Hovedbygningen har tidligere været både borgmesterkontor og skole og stammer fra første halvdel af 1800 tallet.

Økologisk og biodynamisk certificeret

Alle domainets 30 ha er økologisk og biodynamisk dyrkede og certificerede. Man havde egentlig altid haft en tilstræbt økologisk drift, men blev fascineret af den biodynamiske filosofi og indrettede driften på dette for 10 år siden. Siden er man også blevet økologisk certificeret.

Cabernet Franc er kongen i de gamle kalkminer

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen og vinen lagrer i store foudres (egetræsfade) på 600 og 1200 liter i en del af byens gamle kalkminer, som familien Amirault købte i 1960. Temperaturen er her konstant på 13 grader hele året rundt.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Spectator

"Coup de Coeur" (Best Buy) i Guide Hachette i 2014 for Cuvée Les Gravilices og har fået op til 92P i Wine Spectator for årgang 2010.

Clos des Quarterons Les Quarterons

Dette er vingårdens bedst kendte vin. Alle druer håndhøstes naturligvis og man sorterer i 2 omgange, på vinstokken og ved ankomst til kælderen. Vinen har en flot og meget dyb, fløjlsrød farve. Bouqueten er fyldt med duft af modne kirsebær, smagen er lækker blød og elegant. En letdrikkelig, frugtdreven vin, som kan serveres letter afkølet.

Anmeldelser

  • Druesorter: 95% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon.
  • Fadlagring: 12 måneder på store egetræsfade (1200 L)
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Anbefales til: Lette kødretter, lammekød, salater, ikke for krydrede grillretter, og prøv fede fisketyper.