2013 Chablis La Pierrelée La Chablisienne

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 96 point
Alt om vin Ugens Vinder
Berlingske TESTVINDER
Berlingske
Den korte avis
Finansbureauet.dk
Spis Bedre God til prisen

Vin-Info

Varenummer: 22251113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og mindst 5 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis-distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! Chablis La Pierrelée, La Chablisienne også betegner som cuvée tradition, er en prægtig Chablis, som let vil kunne forveksles med en Chablis 1. Cru. Pierre betyder sten på fransk, og på den måde henviser navnet La Pierrelée til den stenede overflade som kendetegner markerne i Chablis.

Chablis La Pierrelée har en smuk strågylden farve og rummer en uimodståelig bouquet af hvide blomster, fersken, samt antydning af ristet hasselnød. Smagen er i fuld harmoni, og byder på en elegant kompleksitet, mineralitet og en lang eftersmag af moden drue. Med sin imponerende friskhed og et flot mineralsk touch har Chablis La Pierrelée alt det man kan forvente af en Chablis.

Anmeldelser

  • 96P - Vin-Top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 18.04.16: "Total verdensklasse til prisen. Når du ikke vil give 3-400 kroner for en almindelig kommune Meursault eller Puligny-Montrachet, så køb dog for pokker denne her knaldperle af en ren og usnobbet Chardonnay fra Chablis. Det er samme drue og samme hovedområde, Bourgogne. Men i La Pierrelée er der ingen snobværdi. Den kommer oven i købet fra et kooperativ. Men hvilket! Det er sandsynligvis verdens bedste hvidvins-kooperativ. Jeg drikker det her med fryd i ganen og ro i både sjæl og økonomi. Glemte jeg at beskrive vinen? Gør det selv."
  • Ugens vinder på Aov.dk.
  • 5 stjerner og TESTVINDER - Berlingske d. 10.04.16 - anmeldt til tilbudsprisen 99,95 v/12 fl.: "Pivren og enkel i frugt med indslag af citrus, æble og grønne grene. Flot og stilren chablis fra det altid sikre kooperativ, La Chablisienne."
  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk d. 16.03.16: "Denne kødfulde vin er produceret af Frankrigs førende cooperativ. Den er fremstillet på Chardonnay druer og har en herlig cremet struktur. Næsen fyldes med duft af citrus, ananas, æble og pære, og samme ingredienser genfindes i den lange smag."
  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 07.03.16: "Delikat Chablis med underspillet næse med noter af granit og sprød og let støvet citrusdomineret mund med noter af saltede nødder og modne pærer. Godt køb til prisen."
  • God til prisen - Spis Bedre marts 2016: "Æbler og pærer er forenet med en god mineralitet, hvilket er tydeligt når man dufter til den. I smagen er de klassiske noter fra Chablis overvældende - modne æbler og pærer sammen med ferskner, nødder og citrusfrugt oven på en dejlig flintet mineralitet. Forkæl dig selv med denne sprøde vin fx sammen med skaldyr. Meget Chablis for pengene!"
  • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og mindst 5 år frem
  • Anbefales til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.