2013 Casas Pinot Noir Casablanca Casas del Bosque

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Spis Bedre God til prisen
Flaskehalsen.nu Bedst til prisen
Flaskehalsen.nu

Vin-Info

Varenummer: 28561313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Casablanca
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
Alkohol: 14%

Beskrivelse

Casas del Bosque - koldklimavine fra Casablanca I Chile

Det chilenske boutique winery Casas del Bosque ligger 70 km nord for hovedstaden Santiago og 30 km fra den historiske by Valparaiso midt i det maleriske Casablanca Valley, som er kendt for at være Chiles bedste distrikt til koldklimavine på grund af beliggenheden tæt på Stillehavet.

Grant Phelps - en gudsbenådet winemaker

Vingården blev grundlagt i 1993 og Viña Casas del Bosque er 100% familieejet af familien Cuneo, som oprindelig stammer fra Italien. Der har fra starten været fokuseret på høj kvalitet og elegante vine, og da man fik ansat den i Chile meget kendte winemaker Grant Phelps (tidligere hos bl.a. Viu Manent) så fik ambitionerne endnu et nyk opad. Grant er en visionær winemaker fra New Zealand, og har tidligere arbejdet i Argentina, Australien, Californien, Ungarn og Oregon.

Fokus på Pinot noir og Sauvignon Blanc

Casas del Bosque er især blevet kendt for at lave fremragende Sauvignon Blanc og Pinot Noir. På vingården drives også luksusrestauranten Tanino, som af Wine Access Magazine er valgt til at være blandt de 20 bedste vinrestauranter i hele verden!

Brand of the Year og Best Sauvignon Blanc

Casas del Bosque blev i 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine. 90 pts - Wine Enthusiast Magazine June 2012: "Casas del Bosque makes some of the most pungent, expressive Sauvignon Blancs in Chile." De maksimale 5 stjerner, 18,5/20 pts og Bedste Sauvignon Blanc fra Chile i Decanter Magazine June

Casas del Bosque Casablanca Pinot Noir

Casablanca Pinot Noir er lavet på udvalgte druer fra Casas del Bosques egne marker i den vestlige del af Casablanca Valley, Chiles berømte koldklima vinregion tæt på Stillehavets kølige vinde. Vinen er gæret i ståltank og er fin rød i farven, med noter af søde kirsebær, appelsin og kanel. Vinen har en frisk syre og bløde tanniner, som giver en god længde.

Anmeldelser

  • God til prisen - Anbefalede vine (v/Jesper Bo Bendtsen) i Spis Bedre januar 2016: "Varm duft af røde kirsebær, blåbær med et tvist af appelsin. Smagen er meget fyldig for druetypen med et sødt lille præg over for en markant syre. Tanninerne er behagelige og bløde og der er en god lang eftersmag. Servér den gerne til vildt eller retter med et sødt element..."
  • 5 stjerner og Bedst til prisen - Flaskehalsen.nu d. 30.11.15: " Super Pinot Noir til vanvittig pris - Duften er direkte uhumsk, hvilket ikke er usædvanligt for Pinot Noir-vine, men smagen er stik modsat. Her overgår Casas del Bosque den ellers fortrinlige 2012-reserva og byder på et sandt fyrværkeri af en kraftfuld og flot smag. Vi er tilmed i et prisniveau, hvor man sjældent kan forvente en kvalitet som denne..."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Alkohol: 14%
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.