2013 Barolo Rocche dell´Annunziata Trediberri

DKK 349,95
pr. stk. v/12 stk. 419,95   pr. stk.

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Vinous.com 94 point
Jamessuckling.com 94 point

Vin-Info

Varenummer: 69231313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: TRÆ 6
Producent:
Land:
Område: Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anbefalet til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.
Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade

Beskrivelse

Barolo Rocche dell'Annunziata Trediberri

Rocche dell'Annunziata - marken alle kæmper om

Rocche dell'Annunziata, beliggende i La Morra, er en af de højst estimerede af alle Barolo vinmarker. Første omtale af den særlige mark kan dokumenteres helt tilbage til det tolvte århundrede og den anses i dag som en uofficiel Grand Cru Barolo. Den 30 hektar vinmark har mange ejere, næsten efter burgundisk model og ligger 300 meter over havets overflade med syd-, syd-øst- og syd-vestvendte skråninger. Jordbunden består af kalkholdig ler med en høj andel af silt. Netop den særlige jord siges at være hemmeligheden bag disse ikoniske barolovines markante parfume, silkebløde karakter og store elegance.

Anmeldelser

  • 94P - Vionus 22.02.2018 : " The 2013 Barolo Rocche Dell'Annunziata is another alluring wine from Trediberri. Pliant, rich and totally seductive, the 2013 hits all the right notes. The interplay of fruit, aromatics and structure is simply captivating. Succulent dark cherry, mint, anise, underbrush and tobacco are all finely knit in this pretty midweight Barolo."
  • 94P - James Suckling 11.07.2017:" I love the purity of fruit and tension to this wine with dried-flower, plum, strawberry and nutmeg characteristics. Full body, tight tannins and a wonderful center palate. Very long finish. Structured. Drink in 2020."
  • Druesorter: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade
  • Anbefales til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.

Producent beskrivelse

Respekteret vinmager bag boutique vingård i La Morra

Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto - respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år - og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri. Vingården blev etableret i 2008 da Nicola Oberto besluttede at ende sin karriere som børsmægler i London, og drog hjem til sin far Federico Oberto for at udleve drømmen om egen vingård.

Økologisk dyrkede top marker

Filosofien hos Trediberri er enkel: Mindst mulig indblanding og økologisk drift (certificeret fra årgang 2015). Her bruges ingen pesticider og der dyrkes græsdække mellem rækkerne for at styrke biodiversiteten i markerne. I dag har de næsten 8 hektar vinmarker; 5 hektar i Berri beplantet med Nebbiolo, 1,8 ha i den midterste del af Cru'en Rocche dell' Annunziate som altid har været i familien Obertos eje, 1,8 ha af vinmarken Cappalotti, som de lejer. De sælger i dag en del af druerne til andre producenter men vil med årene selv vinificere en større og større andel. Vinifikationen er traditionel med lang maceration og lagring på store slavonske egetræsfade.

Mikroproduktion af terroir vine

Trediberris mål er at skabe behagelige vine, hvor styrke og tannin ikke dominerer over den elegance og balance der er så typisk for La Morras terroir. Den stærkt begrænsede produktion gør det muligt for de tre partnere udelukkende at lave vine de selv elsker: fyldige helt sikkert men også nemme at nyde. Som de selv udtrykker det: "når en vin er så god at flasken hurtigt tømmes, så har vi gjort vores job". Stilen er cremede vine med sort frugt, stor elegance og ofte med indsmigrende strejf af viol.