2013 Barolo Bussia Cantina Terre del Barolo

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 68351313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Anbefalet til: Rødt kød, fuglevildt, svampe, pastaretter, risotto...
Drikkemoden: Fra frigivelse og 8 år frem.
Fadlagring: 4 år (1 år på nye fade).

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i mellemstore egetræs foudres og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolo's medlemmer formår.

Barolo Bussia

Fra kun 0,65 ha i Bussia vinmarken i op til 400 meters højde - en af de bedste marker i Monforte d'Alba. Det er en kompleks og struktureret Barolo produceret i meget begrænset mængde. Intens granatrød med duft af modne røde bær, sødmefuld krydderi. Smagen er fyldig med fløjlsbløde tanniner, flot frugt og krydret lang eftersmag.

Anmeldelser

  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 4 år (1 år på nye fade).
  • Drikkeklar: Fra frigivelse og 8 år frem.
  • Anbefales til: Rødt kød, fuglevildt, svampe, pastaretter, risotto...