2013 Anjou Rouge Château de la Roulerie

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22861313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Cabernet Franc
Anbefalet til: Retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter. Kan serveres let afkølet.
Drikkemoden: Fra høståret og 4-5 år frem.

Beskrivelse

Cabernet Franc Anjou rouge

Dette er slottets røde flagskib af en Cabernet Franc. Det er en vin lavet på druer fra gamle vinstokke fra marker med et terroir af meget fattig jord og fyldt med skiffer. Alle druer håndhøstes og vinificeres i en 3-4 måneder i ståltank for af bevare fokus på frugten.. Vinens farve er rubinrød med lilla kanter med en charmerende bouquet af røde bær så som krisebær og et strejf peber.Smagen er afbalanceret og fyldig med fin friskhed og nerve, en sand frugtdreven Loirevin. Kan evt. dekanteres ...

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Cabernet Franc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25+ år
  • Drikkeklar: Fra høståret og 4-5 år frem.
  • Anbefales til: Retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter. Kan serveres let afkølet.

Producent beskrivelse

Château de la Roulerie Anjou, Côteaux du Layon og Chaume

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

Chenin Blanc og Cabernet Franc

Château de la Roulerie ligger i hjertet af Anjou og selve slottet stammer fra det 19. århundrede, men der er spor efter langt ældre bebyggelser. Slottet er omgærdet af en smuk park med udsigt over St. Aubin dalen. Chenin Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Cabernet Franc kongen blandt de røde. De søde vine fra Côteaux du Layon er verdensberømte og Château de la Roulerie laver nogle af de allebedste og mest eftertragtede, dette er vine på allokation i begrænsede mængder.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Château de la Roulerie råder over 20 ha vinmarker plantet på et terroir, som fortrinsvis består af ler og kalk med et underliggende skifferlag. Produktionen har været økologisk i en årrække og fra 2014 bliver vinene cerficeret økologiske.

Ros i Wine Spectator

Philippe Germain var en af hovedpersonerne i Wine Spectators Loire artikel i juni 2013, hvor hans vine fik op til 93P for Côteaux du Layon Chaume og "Top Value" for sin Cabernet franc Anjou.