2012 Moulin d'Issan Bordeaux Supérieur

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 35541312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 100% Merlot
Anbefalet til: Retter med dyre- eller fuglevildt samt kalvekød.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: 12 mdr. på 3 og 4 års fade.

Beskrivelse

Château d'Issan er et af de smukkeste slotte i hele Médoc området. Slottet stammer fra det 17. århundrede og ejes af den berømte Cruse- familie i Bordeaux. Slottet har vundet berømmelse for sine fløjlsbløde vine som bare er blevet bedre for hver årgang siden starten af 1990'erne. Slottet ejer næsten 100 ha., men ikke alt er beplantet og ikke alle vinmarker ligger i Margaux. Druerne til denne vin kommer fra vinmarker beliggende uden for appellationen Margaux og er en "almindelig" Bordeaux Supérieur. Man fornemmer dog slægtsskabet og at det er samme winemaking team, der står bag i denne tidløse, elegante og klassiske Bordeaux

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Merlot
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år
  • Fadlagring: 12 mdr. på 3 og 4 års fade.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Retter med dyre- eller fuglevildt samt kalvekød.

Producent beskrivelse

Château d'Issan 3. Cru Margaux

Château d'Issan laver ikke blot fremragende vin, det har også en af Médocs mest spændende historier bag sig. I middelalderen domineredes kommunen Margaux af to ejendomme: La Mothe-Cantenac, som senere skulle blive til Château d'Issan og La Mothe-Margaux, i dag kendt som Château Margaux. Der er blevet dyrket vin på Château d'Issans marker i hen ved ni århundreder, og der er dokumentation for, at vinen er blevet værdsat af både kongelige og gejstlige overhoveder helt tilbage til 1100- tallet. Slottets motto står at læse på vinens etiket; "Regum mensis aris que deorum" - Til kongernes bord og gudernes alter.

Klassisk finesse

Château d'Issan ejes i dag af Emmanuel Cruse, som især siden 1990'erne har hævet ejendommens kvalitetsniveau anseeligt. Slottet, som er 3. Cru Classé, er i dag kendt for sin fornemme vin, som kombinerer stor smagsintensitet med den klassiske, silkeagtige finesse, som har gjort Margaux-appellationen verdensberømt.

Fremragende 2. vin og Haut-Médoc

Slottet laver også en fremragende 2.vin, Blason d'Issan og en lækker Haut-Médoc, som hedder Moulin d'Issan. Begge vine giver mindelser om Le Grand Vin og er gode introduktioner, som modner hurtigere.