Tilbud

2012 GSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre Vin Fr. Vidal-Fleury

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 39,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Finansbureauet.dk
Penge & Privatøkonomi Vurderet til 89 kr

Vin-Info

Varenummer: 48041312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Vin de Pays
Druesorter: 50% Grenache, 30% Syrah og 20% Mourvèdre.
Anbefalet til: Apéritif, de fleste kødretter, fjerkræ, pastaretter, lette grillretter.
Alkohol: 13,5%
Fadlagring: 100% på ståltank

Beskrivelse

GSM - Grenache -Syrah - Mourvèdre

Vidal-Fleury er en ny vin som Vidal-Fleury introducerede i 2009 og det er lynhurtigt blevet en kæmpesucces. GSM står for druerne Grenache - Syrah - Mourvèdre - de 3 mest kendte druer til rødvinsproduktion i Rhônedalen. Druerne kommer fra hele Rhônedalen. Den intenst røde vin fremstår med en fin og frisk bouquet af modne bær og lidt blomster, smagen er ligeledes frisk med antydning af lidt jordbær hindbær med strejf af timian og lidt grøn peber fra Syrah- druen. Smagen slutter let og elegant og meget blødt.

Anmeldelser

  • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 13.10.14: "Let og elegant sydfransk pleaser med floral næse, sødmefuld mund med bløde tanniner og herbale noter og pæn lang eftersmag med et strejf af peber. Ikke den største vin i verden, men ganske imponerende til prisen."
  • Vurderet til at koste 89 kr. i Penge og Privatøkonomi d. 23.06.14: "Saftig Sydrhône - De kraftige, krydrede vine fra det sydlige Rhône er blandt Frankrigs bedste bud på en god grillvin. De fremstilles især på druerne grenache, syrah og mourvèdre - en blanding, der uden for Frankrig ofte blot kaldes GSM. Rhônedalens ældste producent, Vidal-Fleury, der i dag ejes af Guigal, anvender nu også forkortelsen på husets billigste vin, en let tilgængelig, saftig sag, som alle i panelet mente, burde koste over det dobbelte." Christophersen: Ikke nogen stor vin, men velduftende, indsmigrende, blød og læskende. Kandler: Let tilgængelig med tilstrækkelig kraft til at vise en tyk grillbøf passende respekt."
  • Druesorter: 50% Grenache, 30% Syrah og 20% Mourvèdre.
  • Alkohol: 13,5%
  • Fadlagring: 100% på ståltank
  • https://www.illumsbolighus.dk/kundeservice/aabningstider
  • Anbefales til: Apéritif, de fleste kødretter, fjerkræ, pastaretter, lette grillretter.

Producent beskrivelse

Topklasse Rhônehus ejet af Guigal

Vidal-Fleury blev grundlagt i 1781 og er beliggende midt i de berømte Côte-Rôtiemarker. Det er det eneste vinhus i Rhônedalen, der har lavet vin uden afbrydelse siden 1781. Vinhuset ejer en perlerække af vinmarker i den nordlige del af Rhôneområdet, men køber udvalgte druer fra hele Rhônedalen. Hovedparten af vinene eksporteres og vinene har altid haft et godt ry verden over, lige siden amerikanske politiker og vinkender Thomas Jefferson besøgte stedet i 1787. Guigal, verdens bedste winemaker, og generelt anset som Rhônedalens bedste producent, købte vinhuset i 1984. Etienne Guigal, Marcels fader, blev oprindeligt udlært og arbejde hos Vidal-Fleury i en årrække.

State-of-the-art winery

Vinene vinificeres i det nye state-of-the-art winery som blev færdigt i 2008, og er specielt bygget til at lagre vinene indtil de er klare til salg. Vinene fremstilles af Vidal-Fleurys eget winemakerteam, og kvaliteten er tårnhøj, ikke mindst på grund af de store investeringer og Guigals ejerskab. I gennemsnit lagrer vinene 6 måneder fra aftapning til salg.

En perlerække af berømte vine fra de bedste appellationer

Vidal-Fleury producerer vine fra flere appellationer i Rhônedalen end noget andet Rhônehus, heriblandt berømte appellationer som Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Sainit-Joseph, Crozes-Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Enkeltmarken La Chatillone i Côte- Rôtie (i Côte Blonde) er husets flagskib. Som Robert Parker skriver:" This well-known producer is clearly on the upswing in quality with their brand new winemaking facility in full operation since 2009."

Fantastic Values skriver Parker

Robert Parker er generelt begejstret for vinene og skriver: "Owned by the Guigal team, with the wines made by Guy Sarton-de-Joncquey, Vidal Fleury produces a wealth of high quality releases, most of which represent fantastic values."