2012 Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Bedste KØB
DinVinGuide 91 point
Gastro
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 46541312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
Anbefalet til: And, oksekød, kraftige retter og dyrevildt.
Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.

Beskrivelse

Familien Bréchet har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer og allerede i 1900 vandt man første guldmedalje i Paris. Familien var allerede på det tidspunkt pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. Især den Sydlige del af Rhônedalen fascinerede med sine store muligheder og diversitet og familiedomainet blev udvidet gradvist med købet af Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape i 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas i 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence i 1969 samt flere ejendomme i Lirac og Côtes-du-Rhône.

Château Vaudieu er et rigtigt slot opført i 1767 og ligger i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen og er nabo til Château Rayas, her ejer man ikke færre end 70 ha, som alle ligger sammenhængende rundt omkrign slottet.

Domaine des Boquets er fra 1644 og er ligeledes en historisk ejendom med 26 ha vinmarker i den Sydøstlige del af Gigondas området, ca. 300 m over havets område. Næsten alle marker ligger sammenhængende rundt om hovedbygningen. Både i Châteauneuf-du-Pape og i Gigondas har vinmarkerne har et enormt potentiale, og samarbejdet med den berømte ønolog Philippe Cambie har givet fornemme resultater siden 2003 med op til 94 points hos Robert Parker. Closerie de Vaudieu er en dejlig Châteauneuf-du-Pape lavet på de unge vinstokke på Château Vaudieu. Vinen har en flot frugtbouquet med masser af solbær og krydderier, en fyldig og typisk fed Châteauneuf smag med fin frugtsødme og slutter blødt og meget behageligt.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner og BEDSTE KØB - Ekstrabladet 01.12.2017:" Urtet, animalsk og ikke særligt givende i næsen. Kompleks og stram i munden, med stor dybde. En vin, der på nuværende tidspunkt er lukket lidt sammen, men har stor, moden frugt nedenunder. En del tannin, høj alkohol og en stram syre. Står rank og intens i eftersmagen."
  • 91P - DinVinGuide september 2017: "Urtet, animalsk og ikke særligt givende i næsen. Kompleks og stram i munden, med stor dybde. En vin, der på nuværende tidspunkt er lykket lidt sammen, men har stor, moden frugt nedenunder. En del tannin, høj alkohol og en stram syre. Står rank og intens i eftersmagen. Drik: 2017-2027"
  • 5 stjerner - Gastro december 2016: "Château Vaudieu er nabo til Château Rayas, og så stopper sammenligningen her. Stilen er helt forskellig, Rayas laver grenache fra sandjord i nærmest burgundisk stil, men Château Vaudieu laver prisfornuftig og balanceret klassisk Châteauneuf-du-Pape. Allestedsnærværende Philippe Cambie assisterer med beslutningerne i kælderen, men Vadieus klassiske og friske stil modbeviser det vedholdende rygte om Cambies personlige og ofte ekstraherede stil. Closerie på unge vinstokke har moden châteauneufduft, krydret af rosmarinblomst, med en kerne af moden blommesaft, let sødlig jord og vanilje, saftig og frisk smag med velbalanceret alkohol, og både syrefriskhed og hindbæragtig blid eftersmag med moden tannin. Helstøbt i ordets bedste forstand." - RLJ
  • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 24.08.15: "Meget elegant Châteauneuf-du-Pape i afdæmpet stil med let animalsk næse og underspillet mund med noter af toast, vanilje og engelsk lakrids. Ganske imponerende til prisen."
  • Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 15 år
  • Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.
  • Anbefales til: And, oksekød, kraftige retter og dyrevildt.