2012 Château Piada Barsac-Sauternes

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (11)

Gastromand.dk
BT
Ekstra Bladet
Liebhaverboligen
Vinbladet 90 point
Vinbladet Fundvin
JydskeVestkysten Ugens Bedste
JydskeVestkysten
Finansbureauet.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 50001412
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 100% Semillon
Anbefalet til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 20 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Château Piada - tidligere en del af Yquem

Vi har arbejdet sammen med Château Piada siden 1987 - dette lille, familiedrevede slot er nabo til Coutet og Doisy-Vedrines i Barsac- kommunen, hvor de mest elegante og delikate Sauternes-vine dyrkes. Slottet er fra 1217 og var tidligere en del af selveste Château d'Yquem. De seneste år har slotsejerne skruet drastisk op for ambitionsniveauet, hvilket har kunnet aflæses direkte på vinens kvalitet, som reelt er på Cru Classé-niveau.

Den ædle rådenskab

Hemmeligheden bag Sauternes-vinenes kvalitet er den ædle råddenskab, botrytis cinerea. Floderne Ciron og Garonne sender fugtige morgentåger ind i vinmarkerne og danner ideelle livsbetingelser for "den ædle råddenskab", botrytis cinerea. Råddenskaben suger langsomt vandet, ud af druerne, og reducerer dem til små rynkede rosinstørrelser med høj koncentration af sukker.

Marken høstes fem gange

I Sauternes høster de seriøse slotte mindst et par omgange. Druerne modnes nemlig ujævnt, og det gælder om kun at få de mest rådne bær høstet - de andre druer må vente til høsten næste dag, eller dagen efter. Siden årtusindskiftet har man ladet Château Piadas marker høste ad fire eller fem omgange (!), hvilket har fået den i forvejen fremragende kvalitet til at stige mærkbart.

Gylden Sauternes-nektar på højt niveau

Vinen fra Château Piada fremstår tindrende gylden i glasset. Duften byder på indtagende nuancer af honning, blomster og crème brûlée. Smagen er indsmigrende elegant og smyger sig fløjlsagtigt om ganen. Eftersmagen er lang og åbenbarer en fin friskhed, som gør smagsoplevelsen harmonisk og appetitvækkende. Dette er gylden Sauternes-nektar på højt niveau!

Anmeldelser

 • 5 stjerner - Gastromand.dk d. 20.12.16: "Det kommer noget bag på mig, at en Sauternes har klaret sig så godt i denne smagning. Men fakta er bare, at den gør det godt. Duft af abrikos, ananas, rosiner, mango, tørret frugt - absolut indbydende. Den falder en lille smule igennem på smagen, men gør det stadigvæk rigtig flot. Hvis du ikke er til kirsebærvin så kunne denne være det helt rigtige for dig!"
 • 5 stjerner - BT d. 21.11.15: "Fremstillet af rosinagtige semillon- druer, flot, medium fyldig, elegant, honningsød med lang og harmonisk druesmag."
 • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 28.08.15: "Appelsin og honning i duften. Intens i smagen af nektar, appelsinskal, krydderier og vanilje. Flot syre. Mellemlang eftersmag."
 • 5 stjerner - Liebhaverboligen august 2015: "Florlet sauternes med markante toner af kokos, fersken, abrikos og ædelråd. I den elegante, søde vin er fedmen konge, men på forunderlig vis bibeholder Piada en kærkommen friskhed (vel at mærke når den serveres ved maks. 7 grader). Yderst sjældent, at man får sauternes, der er til at betale, men går man sammen med nogle venner og køber 12 styk, koster den kun lige over en hund flasken (tilbudspris), og det er en meget skarp pris på denne sublime og søde franskmand. God til skimmelost og bærdesserter med råcreme."
 • "Fundvin" + 90P - Vinbladet marts-maj 2015: "Eksotisk duft med fersken, abrikos, honning og svampe. Sødmefuld smag, fyldig med sødmefuld eftersmag med honning og svampe."
 • 5 stjerner og Ugens Bedste - JydskeVestkysten d. 19.12.14: "Flot vin med fedme, fylde, frugt og finesse. Masser af eksotiske frugter, der spiller rigtig godt sammen med sødmen, som dog ikke er overvældende. Rigtig godt køb til tilbudsprisen."
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 15.12.14: "Yderst charmerende Sauterne med let røgfyldt næse og tæt cremet mund med noter af nyslynget honning og ristede mandler. Det er svært ikke at forelske sig i denne ganske forførende sag."
 • 92P og 5 stjerner - Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen, Vinhulen.dk d. 09.11.14: "Lys gul. Duften har abrikos, honning, dejlig frisk sødme og en lille mandeltone. Lækker fed og sødmefuld næse. Smagen er sødmefuld, fed og cremet med abrikos, honning, en tone af træ og så den fylde i det fede og cremede der skal til, hvis Sauternes skal være godt. Vinen intensiverer løbende, som smagen skrider frem. Abrikos og honning er med hele vejen og syren giver lige den fasthed og brydning, der supplerer sødmen/fedmen. Flot Sauternes. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2014- 2022."
 • Druesorter: 100% Semillon
 • Årlig produktion: 2.500 ks
 • Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år
 • Markens areal: 9,5 ha.
 • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 20 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter