2012 Cava Gran Reserva Imperial Gramona 150 cl

DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

DinVinGuide 92 point
Gastro 91 point

Vin-Info

Varenummer: 56783512
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 50% Xarel-lo, 40% Macabeu, 10% Chardonnay.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.
Fadlagring: 100% af Xarel-lo druerne har været på fad 6 mdr. eller længere

Beskrivelse

Gramona - toppen af Cava

Gramona er et af de ældste Cava huse, grundlagt tilbage i 1881 og kunne dermed fejre 125 års jubilæum i 2006. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Men familiens vinrødder går helt tilbage til 1816. I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i Cava hovedstaden San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestigecavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside og udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen gearet til at modtage og behandle Cava druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten..

"Viti, Vini, Vitae"

Familen Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet": Viti, fordi alt vinarbejde starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Cava er den måske vigtigste del af livet for familien. Man lægger hele den samlede familieenergi i at skabe ultimative Cavaer med en kompromiløs søgen efter det bedste.

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

Gramona ejer over 150 ha. vinmarker beliggende i de bedste områder i La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana og sværger til meget lang lagringstid både før og efter at Cavaen degorgeres for at udvikle maksimum kompleksitet. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle Cavaer lagrer med korkprop og 100 år gamle Soleravine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Topscorer hos Robert Parker og Guia Penin - på højde med de bedste Champagner Gramonas Cavaer har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, og op til 97 point i Guiá Penin (Spaniens svar på Robert Parker), hvilket gør Gramona til den højest ratede Cava nogen sinde i Penin, endda 2 år i træk. 3 år i træk har Gramona været på Wine & Spirit Magazines top 100. Gramona har høstet et hav af roser fra verdens førende vinanmeldere: "Unquestionably the most impressive portfolio of Cavas money can buy" Robert Parker "Reminds me of the Great Champagnes" Eric Asimov i New York Times "Gramona is more sumptuous and refined than I ever dream Cava could be" Andrew Jefford I Decanter "Ja jeg ved det, det er ikke champagne, men cava og det er som bekendt noget helt andet. Men her skal lyde et stort MEN, når cava er godt, er det rigtig godt og Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til... Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier." Citat Gastro

Gramona Imperial Gran Reserva Brut 1,5L

Gramonas mest kendte Cava, kendt og elsket af Cava affecionados verden over. Denne Gran Reserva lagrer mindst 4-5 år inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve og meget raffinerede, små bobler. En flot bouquet af grønne æbler, krydderier, hvide blomster, en superelegant, kompleks og flot struktureret smag som slutter sprødt og frisk.

Anmeldelser

  • 92P - DinVinGuide november 2017: "Fin, frisk gul frugt, intens kalk og de autolytiske brødnoter. Balance og fin ren frugt som signatur i smagen. Lang afslutning. Flot vin."
  • 91P - Gastro magazine november: "Imperial kommer hovedsageligt fra biodynamisk dyrkede marker og får lov at ligge 60 måneder med bærmen. Imperial får lidt internationalt stjernestøv over sig med 10% chardonnay, men det er og bliver xarel-lo og macebeo, der styrer udtrykket. Billedskabende duft af vådesommeregndråber på den tørre grusvej med bagt æble, østrigsk strudel nedenunder. Lige efter introen i munden virker den sødlig, næsten karameliseret, men dosagen er 8g/l, og der er ingen tvivl , at den lange tid med gæren er årsagen. Boblerne er cremede og eftersmagen har malariadræbende kinin."
  • Druesorter: 50% Xarel-lo, 40% Macabeu, 10% Chardonnay.
  • Fadlagring: 100% af Xarel-lo druerne har været på fad 6 mdr. eller længere
  • Restsukker: 10 g/l.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.