2012 Casas del Bosque Gr. Reserva Sauvignon Blanc Casablanca

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Descorchados 91 point

Vin-Info

Varenummer: 28611112
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Casablanca
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fiskeretter, lette salater, skaldyr..
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 3 år frem fra høståret
Fadlagring: Ståltank, dog 8% gæret på brugte franske egefade.

Beskrivelse

Casas del Bosque Gran Reserva Sauvignon Blanc

Gran Reserva Sauvignon Blanc er lavet på de bedste druer fra Casas del Bosques egne marker i den vestlige del af Casablanca Valley. Vinen er fortrinsvis gæret og lagret i ståltank, for at få mest mulig friskhed frem. Netop friskhed er, noget som Grant Phelps altid har søgt i alle sine vine. Dog er 8% gæret på brugte franske egefade og lagret "sur lie" i 2 måneder inden det endelig blend med vinen lagret på ståltank. Bouqueten er intens med strejf grapefrugt og grønne jalapeno chilier og lidt røg I smagen dominerer antydning af nektariner og hvide ferskner sammen med mineraler og flintesten. Vinen slutter struktureret med god længde og elegant syre.

Anmeldelser

  • 91 pts i Guia Descorchados november 2012.
  • Casas del Bosque blev i 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Fadlagring: Ståltank, dog 8% gæret på brugte franske egefade.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fiskeretter, lette salater, skaldyr..

Producent beskrivelse

Casas del Bosque - koldklimavine fra Casablanca I Chile

Det chilenske boutique winery Casas del Bosque ligger 70 km nord for hovedstaden Santiago og 30 km fra den historiske by Valparaiso midt i det maleriske Casablanca Valley, som er kendt for at være Chiles bedste distrikt til koldklimavine på grund af beliggenheden tæt på Stillehavet.

Grant Phelps - en gudsbenådet winemaker

Vingården blev grundlagt i 1993 og Viña Casas del Bosque er 100% familieejet af familien Cuneo, som oprindelig stammer fra Italien. Der har fra starten været fokuseret på høj kvalitet og elegante vine, og da man fik ansat den i Chile meget kendte winemaker Grant Phelps (tidligere hos bl.a. Viu Manent) så fik ambitionerne endnu et nyk opad. Grant er en visionær winemaker fra New Zealand, og har tidligere arbejdet i Argentina, Australien, Californien, Ungarn og Oregon.

Fokus på Pinot noir og Sauvignon Blanc

Casas del Bosque er især blevet kendt for at lave fremragende Sauvignon Blanc og Pinot Noir. På vingården drives også luksusrestauranten Tanino, som af Wine Access Magazine er valgt til at være blandt de 20 bedste vinrestauranter i hele verden!

Brand of the Year og Best Sauvignon Blanc

Casas del Bosque blev i 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine. 90 pts - Wine Enthusiast Magazine June 2012: "Casas del Bosque makes some of the most pungent, expressive Sauvignon Blancs in Chile." De maksimale 5 stjerner, 18,5/20 pts og Bedste Sauvignon Blanc fra Chile i Decanter Magazine June