2012 Brunello di Montalcino Abbadia Ardenga

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 62351312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Toscana
Drikkemoden: Nu og op til 10 år fra høståret.

Beskrivelse

Abbadia Ardenga Brunello di Montalcino

Det gamle kloster kan føre historien næsten 1000 år tilbage - det er derfor en historisk producent. Hvis man besøger klostret, så vil man fornemme historiens vingesus, hvor både franske adelige og Pave Pius II har været inde over. Det er i dag stadig efterkommere af Pave Pius II, der ejer og driver klostret som museum og landbrug. Der laves ca. 40.000 flasker årligt og man dyrker jorden så bæredygtigt som muligt.

DOCG Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino er sammen med Barolo og Barbaresco Italiens absolut mest populære vin. Vinen må kun laves i Montalcinokommunen, der ligger i den sydlige del af Toscana. Området var et af de første der fik DOC (Denominazione di Origine Controllata - kontrolleret oprindelse) status i 1966 - og Brunello var den første vin, der fik DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita - kontrolleret og garanteret oprindelse) status i 1980. Navnet Brunello henviser til druen; Sangiovese Grosso, som de lokale kalder Brunello. Der er en lang række strenge krav til hvornår en vin må kaldes for Brunello, bl.a. krav om min. 2 års fadlagring og samlet set min. 4 års lagring før frigivelse. Kravene er strengere ved Riservakvalitet.

Brunello di Montalcino Abbadia Ardenga

Druerne er håndhøstet på sydvendte skråninger og efter gæringen har vinen ligget 36 måneder på slavonske egefade, dernæst 12 måneder på ståltank og til slut knap 12 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen er flot rød i farven, duften er rig og fuld af krydderier og vilde bær. En fyldig og harmonisk vin.

Anmeldelser

  • 93P - James Suckling februar 2017: "Extremely aromatic and fresh on the nose with rose, spice and blackberry character. Medium to full body, integrated tannins and a juicy finish. Delicious already."
  • Druer: 100 % Sangiovse Grosso
  • Fad: 36 måneder på store slavonske fade.
  • Drikkemoden: Nu og op til 10 år fra høståret.
  • Velegnet til: Lam, svin, okse og vildt.