2011 Cuvée Philipson Syrah Porcupine Boekenhoutskloof

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Penge & Privatøkonomi Anbefalet
Spis Bedre Anbefalet
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 24581300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Swaartland
Druesorter: 100% Syrah
Anbefalet til: Kraftigt fjerkræ, kalve- og oksekød, lammekød

Beskrivelse

Cuvée Philipsone Syrah, Porcupine by Boekenhoutskloof

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. I et enestående samarbejde med Sydafrikas top winemaker Mark Kent fra Boekenhoutskloof, har Christian Philipson skabt det sydafrikanske tvillingekuld Porcupine Ridge Cuvée Philipson Sauvignon Blanc og Syrah. Christian Philipson har i samarbejdet med Mark Kent, lagt vægt på en køligere stil i vinene. Det er vine til mad med masser af frugt og intensitet men samtidig med masser af friskhed og sprødhed. Mark Kent er stor fan af Guigal og er meget inspireret af "verdens bedste winemaker" i fremstillingen af sine egne vine. Mark har i lang tid spurgt om muligheden for et samarbejde omkring en Cuvée Philipson, som det vi har med Guigal. Der skulle gå flere år, men med Christian Philipsons voksende interesse for koldklima vine fra Sydafrika og Mark Kents entusiasme omkring projektet, er det nu lykkedes og det blev til ikke én men to nye Cuvéer - tvillingerne er født. Boekenhoutskloof har ry for at fremstille Sydafrikas bedste Syrah-vine, og det forstår man godt, når man smager vinene. Denne vin er lavet på de bedste druer fra Swartland distriktet, Nord for Cape Town og vi har fået lov til at udvælge fra de bedste fade, som normalt er forbeholdt prestigevinen The Chocolate Block. Med inspiration fra det store, klassiske Syrahvine, kombinerer vinen på én gang den gamle verdens elegance med den nye verdens power og frugt. Her kombineres solmoden frugt og en appetitvækkende friskhed. Duften byder på solmoden bærfrugt og smagen er kraftfuld med nuancer af sort peber, hindbær og lakrids. Mørk chokolade i eftersmagen fuldender den lange finish.

Anmeldelser

  • Anbefalet i Penge & Privatøkonomi d. 26.01.15: "Det siges ofte, at vinene fra Sydafrika forener det bedste fra de klassiske europæiske vinområder med den nye verden. Det kendetegner Boekenhoutskloof og ikke mindst husets syrahvine, der er blandt Sydafrikas bedste. De er kostbare, men den billigere serie, Porcupine Ridge, der også omfatter denne Cuvée Philipson, lavet i samarbejde med den danske importør, holder samme stil med vægt på kraft, frugt og kølig elegance. Jensen: Lækker duft af røg, lakrids og stald, masser af friske bær, saft og kraft. Et dejligt glas. Sørensen: Mørk, tæt og tanninrig med en god tørhed, der kalder på kraftig mad."
  • Anbefalet i Spis Bedre d. 29.07.14: "Intens og mørk i glasset med masser af frugt, sort peber og god syre. Nem at drikke. Med lidt lakrids, mynte og urter og lidt røg er det en rigtig pleaser. Drik den til kød fra grillen, charcuteri og gryderetter.".
  • 5 stjerner på DenKorteAvis.dk d. 10.10.12: "...et superresultat af et samarbejde mellem to vinperfektionister, Sydafrikas bedste vinmager Mark Kent og vinhandler Christian Philipson, der kan deres metier."
  • Winery of the Year i Platter's Wine Guide 2012.
  • "Winemaker and co-owner Marc Kent has some top-end cuvées that are among the best of the Cape's wines. His value-priced Porcupine Ridge and The Wolftrap labels shouldn't be overlooked, however, as they consistently deliver very good quality at less than $15." Citat Wine Spectator
  • Boekenhoutskloof tildeles som den eneste sydafrikanske producent 5 stjerner og karakteren Outstanding i Robert Parkers, The Wine Buying Guide.
  • "Boekenhoutskloof fashions the finest South African Syrahs I've tasted." Citat www.erobertparker.com
  • Druesorter: 100% Syrah
  • Anbefales til: Kraftigt fjerkræ, kalve- og oksekød, lammekød

Producent beskrivelse

Buk-n-howds-klof

Vingården Boekenhoutskloof (udtales Buk-n-howds-klof og betyder bøgetræ) ledes af Sydafrikas måske mest talentfulde vinmager, Marc Kent. Takket være massive kvalitetsinvesteringer og Marcs perfektionisme leverer vingården en stribe fabelagtige vine. I Robert Parkers vinbibel, Wine Buyers Guide, var Boekenhoutskloof den eneste sydafrikanske vingård, som opnåede de maksimale fem stjerner.

Franschhoek-dalen

Hovedparten af druerne til Boekenhoutskloofs vine stammer fra Franschhoek-dalens skråninger, hvor selve vingården også ligger. Franschhoek ligger et godt stykke inde i landet, og når man er i Sydafrika betyder det som regel at klimaet er bagende varmt. En nærliggende dam sender imidlertid kølige vinde ind i dalen, og derfor kan man dyrke vine med intensitet og elegance på skråningerne.