2011 Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Den korte avis
BT
Winelab.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 35131311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
Anbefalet til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Château Lamothe-Cissac

Gennem snart 25 år har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château le Chêne og Château Fonsèche. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er udsædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Haut-Médoc

Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Ejendommen ligger i kommunen Cissac, hvor man excellerer i at lave komplekse, velstrukturerede vine som ofte kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe. Vincent Fabre har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet helt i top i Cissac. Lamothe-Cissac anbefales år efter år af anerkendte tidsskrifter og vinguider som Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene begejstret de danske vinanmelder især det sidste år med en sand medaljeregn til følge.

Grænser op til Pauillac og Saint-Estèphe

En del af slottets marker grænser op mod Pauillac, mens andre grænser op mod Saint-Estèphe. Jorden er ler og kalkholdig med et dybt, underliggende lerholdigt gruslag.

Château Lamothe-Cissac Cru Bourgeois

Slottet baserer sin vin på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens bærfrugt i den aristokratiske bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish.

Anmeldelser

 • 6 stjerner - denkorteavis.dk d. 19.08.15.
 • 5 stjerner - BT d. 17.01.15: "Behageligt tør, medium fyldig rødvin, god tannin svøbt i flot, lang, saftig frugtsmag af mørke bær."
 • 5 stjerner - Winelab.dk d. 11.11.14: "Mørk duft af skovbund, svampe og mørke, fuldmodne brombær,tilsat et let træpræg. Super indsmigrende og imødekommende. Duften imponerer og lover endnu en god årgang på denne Bordeauxvin, der plejer at levere høj kvalitet for hver en krone. Smagen skuffer ikke - tværtimod. Slank og rank frugt, masser af klassisk og stringent Bordeaux, men også med en appellerende frugt og stil, der åbner op for en bredere fanskare. For det er til at forstå og arbejde med. Vinen er bygget op af en flot struktur og lækre tanniner, og i frugten fornemmes også noget fad, der giver et godt modspil til maden og vidner om et lagringsprotetiale. Har du og Bordeaux haft en pause, så prøv denne vin."
 • 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - fremragende til prisen på Vinhulen.dk d. 07.09.14: "Rubinrød. Næsen er klassisk Bordeaux med solbær, kvas, krat, træ og et spektre af mørke nuance inkl. ristet kaffe. Smagen er blød og rund med træ, kaffe, solbær, kvas kraft og flot fylde grænsende til fedme og god frugtsyre. Vinen er relativt tanninholdig og intensiverer løbende i munden, som smagen skrider frem. I finalen er det træet og tanninerne, der sætter de største spor, og vinen skal helt sikkert ligge et par år for at modne fuldt ud. Hvis man er til klassisk Bordeaux, så er denne vin stilen. Drik 2015-2019."
 • Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
 • Årlig produktion: 15.000 ks
 • Vinmarkens areal: 33 ha.
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
 • Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.