2011 Château La Cabanne Pomerol 1/2 fl.

DKK 149,95
pr. fl. v/24 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 98892311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Halvflaske 37,5 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
Anbefalet til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.
Drikkemoden: Nu og 10-12 år frem fra høståret
Fadlagring: 18-22 mdr.

Beskrivelse

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol, ikke langt fra det storslåede Trotanoy. Slottets administreres af Francois Estager som også administrerer Château Haut-Maillet i Pomerol.

La Cabanne er en arketypisk Pomerol.

Vinen har en meget moden og koncentreret frugtig bouquet med røde bær og egetræ, lakrids og vanille. Fantastisk harmoni med god frugt- og garvesyre balance, der danner en lækker fløjlsblød og smidig struktur og en utrolig dybde i vinen. Lækker fyldig og rund, med masser af frugt i den meget lange eftersmag. Kort sagt, en klassik, elegant Pomerol.

.

Anmeldelser

  • Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
  • Vinstokkenes alder: 25 år.
  • Vinmarkens areal: 10 ha.
  • Fadlagring: 18-22 mdr.
  • Drikkeklar: Nu og 10-12 år frem fra høståret
  • Anbefales til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.

Producent beskrivelse

Château La Cabanne, Pomerol

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Navnet La Cabanne (en hytte) stammer fra middelalderen, hvor markarbejderne boede i små hytter i området. Vingården er blevet helt renoveret i 2011 efter en brand og fremstår i dag topmoderne. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château Haut-Maillet og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

La Cabanne har meget fornemme naboer som Château Le Pin, Château Trotanoy og Château Pétrus, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Domaine de Compostelle

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Domaine de Compostelle. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Masser af ros i pressen

Château La Cabanne har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2001 blev således en fornem testvinder i Børsen d. 17.12.2010 foran langt dyrere vine.

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château La Cabanne til de danske Pomerolfans.