2010 Viu Manent Cuvée Philipson Malbec Single Vineyard

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Descorchados 90 point
Le Cav 92 point
Magasinet MAD!
Gastro
Finansbureauet.dk
Malbec al Mundo Best Chilean Malbec

Vin-Info

Varenummer: 27771310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Lam, okse- og kalvekød, fugle og dyrevildt
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
Fadlagring: 14 mdr på nye egefade 92% franske og 8% amerikanske

Beskrivelse

Da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua, Central Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb, selvom de ikke er nær så velplacerede som Viu Manents marker. Siden massive investeringer i modernisering af vingården i 1990'erne er kvaliteten røget helt til tops, og Viu Manents utroligt rene, drueduftende vine vinder medaljer i læssevis på de internationale smagninger. Single Vineyard serien laves udelukkende i små produktioner på de bedste druer fra de bedste lots i Viu Manents marker. Fra og med årgang 2007 tæller Single Vineyard serien, 4 forskellige vine, alle med en enestående karakter, som er resultatet af kontrollerede udbytter i en single vineyard, perfekt modne og koncentrerede druer og lagring på nye egefade. Single Vineyard serien tæller hermed Cabernet Sauvignon fra La Capilla Estate, Malbec fra San Carlos Estate og Syrah fra El Olivar Estate Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Malbec Single Vineyard San Carlos Estate laves på druer fra Viu Manents ældste vinstokke fra udvalgte lots på San Carlos-marken. Kun de bedste druer udvælges til denne prestigevin, efterfulgt af en nænsom vinificering, og den færdige vin gennemgår en meget let filtrering inden det endelige resultat tappes på flaske. Det er en vin med et ekstraordinært højt indhold af ekstrakt, som kan måle sig med det bedste fra Sydamerika. Vinen fremstår sort som tjære i glasset. Duften er mættet med sort frugt såsom boysenbær, blomme og figen. Smagen er meget rig og fyldig med noter skovbund, mokka, og mørk chokolade, som fuldendes af de fyldige tanniner, der giver en meget lang finish.

Anmeldelser

  • De maksimale 5 stjerner i Magasinet Mad! december 2013: "En fremragende vin fra Chiles svar på Napa Valley, Colchagua. En eksplosion af solbær i bouquet og smag med et friskt, køligt præg - og de ofte dominerende chilenske krydderurter spiller for en gang skyld anden violin her. Nyd den til oksesteg eller bøf. Her er rigtig meget vin for pengene."
  • 51/2 stjerner i Gastro marts 2013: "Hvis jeg var argentiner, ville jeg tænke "hva' søren, ka' de nu ikke lade os have malbec i fred!?". Vi andre kan principielt være ligeglade og blot konstatere, at Viu Manent i D.O. Colchagua fra deres San Carlos Estate har konstrueret en opulent og smaskende lækker malbec. Brombær og let bitterchokolade, støvende tør steppe i duften og meget frisk, markant mineralsk smag med bid og krop, fornem finkornet tannin og i det hele taget elegant fremtoning på trods af 15% alkohol. Viu Manents pris er ligefrem rørende. Frikadelleskubber og pizzaledsager, men også meget mere. Pas på Argentina.... hvis det her bliver en trend!"
  • TESTVINDER og 6 stjerner på finansbureauet.dk d. 31.12.12: "Vindervinen hedder Viu Manent Single Vineyard San Carlos Malbec 2010. Og kan man udtale hele navnet uden at snuble over det, har man ikke drukket nok af vinen. For den er en kraftfuld sag med en alkoholprocent på 15. Men den bærer procenterne rigtig godt, for selvom vinen har masser af pondus og tyngde med masser af rå muskler, er det ikke en kluntet sag (som så mange andre argentinske Malbec vine), men tværtimod en velafbalanceret vin med fin struktur, med delikate toner af brombær, mørk chokolade, figner og kaffe. Ganske imponerende at prisen kan holdes på 80 afgift og momsbelagte danske kroner."
  • Best Chilean Malbec og Guldmedalje i Malbec al Mundo konkurrencen november 2012.
  • Druesorter: 100% Malbec
  • Fadlagring: 14 mdr på nye egefade 92% franske og 8% amerikanske
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 80 år
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Lam, okse- og kalvekød, fugle og dyrevildt

Producent beskrivelse

Viu Manent - en pioner i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb.

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès. Siden 1990 ledes vingården af José Miguel Viù og al fokus er rettet mod kvalitet. Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptionel værdi for pengeneb> Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige "terroirs": San Carlos' meget gamle vinstokke, El Olivars stejle skråninger og La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund. Selv hvidvin excellerer de i med druer fra vinmarker i det kølige 'Costa Colchagua' område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste. Chiles mest prisvindende vingård Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. Robert Parker's The Wine Advocate skriver: "Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value" - "A name to follow".

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

Cuvée Philipson: udviklet i samarbejde med Viu med det formål, at skabe den ultimativt bedste kvalitet til prisen. Vinen er sammensat af nogle af Viu Manents bedste fade med vin fra de bedste marker såsom San Carlos, hvis ældgamle vinstokke giver en forrygende koncentration. En vin der overperformer, hvilket betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Reserva Estate Collection: frugtige og druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer: Secret som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade. Ikonvine: Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke. El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue og ViBo; argentinsk top Malbec fra kølige vinmarker i over 1000 meters højde for foden af Andesbjergene.