2010 Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes La Chablisienne

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Winefactory.dk Godt Køb
Jyllands Posten 90 point
Vinavisen
Henrik Oldenburg Anbefalet

Vin-Info

Varenummer: 22311110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 15 år frem fra høståret
Fadlagring: 20 måneder

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes er en af La Chablisiennes mest roste vine, lavet på druer fra 50-årige vinstokke. Duften er pakket med intens bærfrugt og smagen er rig og cremet med stor fylde i den lange finish.

Anmeldelser

 • Godt køb på winefactory.dk d. 23.07.12: "En helt anden vin end den ranke og rene La Pierrelée, er denne Vénérables med dens større frugt og fyldigere stil. Noter af vanilje, liljer, lidt brioche, lidt popcorn og hvid fersken, gør denne vin til en både lækker og interessant oplevelse i både duft og smag. Selvom den har fået en del fad, er den holdt meget balanceret og elegant. Super lækker chablis."
 • 90 pts i Jyllands-Posten d. 23.07.12: "et glimrende køb"
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "Denne hvidvin er lavet på druer fra vinstokke, der er mere end 40 år gamle. Det er en fortræffelig vin - fyldig og med en smag, der breder sig ud i munden med friske abrikoser og en fin portion syre."
 • Anbefalet af Henrik Oldenburg på forlaget-smag.dk d. 21.06.12: "En signaturvin fra co-operativet er "Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes", hvor mineraliteten slår igennem med et brag, og stilen i øvrigt er frisk, tør og personlig."
 • Årgang 2002 Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes fik 6 stjerner i Berlingske Tidende
 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Vinstokkenes genemsnitsalder: 50 år
 • Fadlagring: 20 måneder
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 15 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.