2010 Brunello di Montalcino Val di Suga

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (17)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 90 point
DinVinGuide Fremragende
DinVinGuide 90 point
Finansbureauet.dk
Børsen
Gastro
Vinavisen
Vinforum
Vinforum 92 point

Vin-Info

Varenummer: 62151310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso
Anbefalet til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste
Drikkemoden: Nu og 10 år frem.
Fadlagring: Mindst 24 mdr. på slavonske og franske egefade og 12. måneder på flaske inden frigivelse

Beskrivelse

Val di Suga, Tre Rose og familien Angelini

Familien Angelini er en af Italiens store, berømte, vinfamilier som ejer en perlerække af vingårde i Toscana, Marche og Friuli. Toscana er dog familiens base og Val di Suga i Brunello, som blev købt i 1994, er kernerne i produktionen. Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Val di Suga tilhører superligaen af Brunelloproducenter.

Enestående vinmarker i Montalcino

Val di Suga råder over 120 hektar og de 55 er beplantet med Sangiovese. Vingården råder over nogle af de bedste vinmarker i området: Mod Nord ligger Val di Suga vinmarken omkring vinslottet og i denne er også den berømte Vigna del Lago parcel, mod Sydvest ligger San Polo vinmarken, som er den yngste, og endelig mod Sydøst den mest kendte mark: Vigna Spuntali. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet, og Val di Sugas varemærke bløde og afrundede vine med kompleksitet og fylde. Kvalitet med respekt for traditionerne og hele 3 single vineyards Vinfremstillingen er moderne, men med respekt for traditionerne. Modningen af vinene foregår stadig i de traditionelle, store slovenske fade, men man anvender også små, franske egetræsfade. Produktionen af Brunello er på ca. 130.000 fl. Val di Suga laver også Rosso di Montalcino, Brunello Riserva og de 3 single vineyards Vigna Spuntali, Vigna del Lago og Poggio Al Granchio. Hver single vineyard afspejler et specifikt terroir og Val di Suga er den Brunello producent med flest single vineyards!

Brunello di Montalcino, Val di Suga

Vinen har en flot fløjlsrød farve. Bouqueten er fyldt med duft af moden frugt og et strejf af vanille og lidt ristet mokka, smagen er fyldig og fed, og bliver bare ved længe. En superblød og afrundet Brunello.

Anmeldelser

 • 5 stjerner og 90P - Ekstra Bladet d. 24.06.16: "Diskret i duften. I smagen kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Pænt balanceret. Ligefrem med en frugtig pæn afslutning."
 • 90P + fremragende - DinVinGuide.dk d. 23.02.16: "Flot tæt næse med mørk moden frugt, chokolade og sødt fad. Virkelig cremet og moderne i smagen. Tanniner der smyger sig rundt om den fede frugt. Smager helt amerikansk men er virkelig vellavet."
 • 6 stjerner - finansbureauet.dk d. 05.10.15: "Flot Brunello med et par klædelige år på bagen. En særdeles kraftfuld sag fra den gode årgang 2010 med masser af karakter og sjæl. Intensiv næse med noter af ristede kaffebønner og brombær og fast mund med generøse mængder tobak, mokka og mørk chokolade. Super køb."
 • 5 stjerner - Børsen d. 08.05.15: "Flot stil med udpræget frugt og blomster i næsen, der også har strejf af lakrids. Smagen er præget af moden frugt, men det er, som om vinen gemmer sig en smule."
 • 6 stjerner - Gastro maj 2015: "Philipsons gule annoncer sender daglige signaler om scorekøb. Her er et, som vækker ekstra opsigt. Prisen må være presset komplet, så den stakkels vinproducent har haft tårer i øjnene. På den anden side er hele partiet nok aftaget. Under alle omstændigheder er det brunello i mesterklassen fra stjerneårgangen 2010. På trods af generel succes i årgangen har jeg smagt flere vine af kogt likorøs og rhumagtig karakter og det må simpelthen ikke ske. Val di Suga har holdt sig på måtten. Har styret sangiovese i den klassiske retning med tydelig modne træk fra årgangen. Vel er der fad, men nedenunder er der tobak, sure kirsebær, jern og røgelse. Fremragende køb." RLJ
 • 5 stjerner - Vinavisen d. 15.03.15: "En meget krydret rødvin. Her sker der noget. En spændende vin med en påfuglehale af facetter og en skøn og lang eftersmag. Prisen er attraktiv."
 • De maksimale 5 stjerner og 92P - Vinforum.dk d. 13.03.15: "Rødbrun farve. Intens duft af mørke kirsebær, krydderi, lidt tobak og ristet træ. Mellemfyldig vin med flot frugt og en smag, der er intens i det men er pakket godt ind i bløde tanniner, fin struktur og god balance. Den er næsten cremet i det og meget tilgængelig i en moderne stil. Meget flot og uden det skal lyde som en floskel: Til prisen er den et kup! Vinen passer godt til oksekød."
 • 93P - Robert Parker's The Wine Advocate februar 2015: "Val di Suga's 2010 Brunello di Montalcino is a full-bodied expression with opulent tones of dark fruit, spice, leather, tobacco and licorice. Much of the intensity comes from oak use with pretty layers of cinnamon and nutmeg that add to the overall concentration and density of the wine. Smooth and velvety in the mouth, the wine lasts long and delivers generous fruit flavors that add weight and importance to the finish. The wine adopts a plush and modern style, but it does so impeccably. This may be the best base Brunello ever made by Val di Suga."
 • 6 stjerner - Information d. 21.02.15: "Val di Suga Montalcino 2010 giver masser af kvalitet til prisen og leverer en blød, meget behagelig vin med god kompleksitet, fin frugt og en eftersmag, der nok skal holde, indtil forårssolen for alvor brænder igennem."
 • Ugens Vinder - aov.dk d. 05.02.15.
 • 5 "store" stjerner - Ekstra Bladet d. 30.01.15: "Så er Brunello 2010 netop frigivet og det tegner lovende. Røg og røde bær i duften. Tørrede kirsebær, rødt kød, krydderier, pibetobak og vanilje i smagen. Flot struktur stadig med en del tannin, som er velintegrerede. Lang eftersmag. Fem store stjerner."
 • 6 stjerner - denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 28.01.15: "Den netop frigivne årgang 2010 er i Val di Sugas udgave et brag af en vin, hvis lige man skal mange år tilbage for at finde på samme niveau. Den er blød og afrundet og har en kompleksitet og fylde, der giver uanet højde i velsmag. Et kup, som bør udnyttes af alle, der holder af ekstraordinært gode dråber."
 • 92P - James Suckling d. 19.01.15: "A red that builds slowly on the palate delivering subtle and dense fruit and silky tannins. Lots of citrus and berry character. Needs time to come together and soften. Better in 2017"
 • 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - Fremragende til Prisen - Vinhulen.dk d. 11.01.15: "Rubinrød. Næsen har røde kirsebær i brusende indgang med ganske let sødme, mineraler, svampe og dejlig varm og imødekommende duftspektre. Smagen har en lille diskret sødme efterfulgt af træ, røde kirsebær, mineraler og svampe. Blød og rund på trods af ungdommens karakteristika med træ og solide tanniner - men holdt op af masser af frugt og grænsende til saftig. Tydeligt at vi har med en god årgang at gøre. harmonisk og balanceret Brunello di Montalcino der kræver alder, og du kan godt lade den ligge og hvile i et par år, inden du begynder at drikke den. Finalen er lang og intens med noter af ristet kaffe, træ og fadnoter. Utroligt meget Brunello for små penge. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2016-2022."
 • Druesorter: 100% Sangiovese Grosso
 • Fadlagring: Mindst 24 mdr. på slavonske og franske egefade og 12. måneder på flaske inden frigivelse
 • Drikkeklar: Nu og 10 år frem.
 • Anbefales til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste