2009 Elos Cabernet Sauvignon/Malbec, Lidio Carraro

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 23371300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Brasilien
Druesorter: 50 % Cabernet Sauvignon og 50 % Malbec
Anbefalet til: Alle kødretter, pastaretter, grillretter.
Drikkemoden: Nu og 7-8 år fra høståret.

Beskrivelse

Lidio Carraro, boutique winery fra Brasilien

Brasilien er verdensberømt for bl.a. fodbold og samba, men endnu ikke for vin. Der er ellers blevet produceret vin i Brasilien lige siden 1532, da jesuittermunkene indførte vinplanten og i dag bliver der produceret masser af vin i dette Sydamerikas største land, men der eksporteres ikke ret meget. En af grundene er at det meget varme og fugtige klima i store dele af landet, gør det vanskeligt at fremstille vine som falder i eksportmarkedernes smag. Men der er naturligvis undtagelser, nemlig i det sydlige Brasilien, især i staten Rio Grande do Sul.

Højtbeliggende vinmarker i Vale dos Vinhedos

Lidio Carraro er en kvalitetsproducent beliggende i Vale dos Vinhedos ("vinmarkernes dal") og har vinmarker tæt på hovedbyen Bento Goncalves (sandet og leret undergrund), og i Terras de Encruzilhada do Sul (granitdomineret undergrund). Vinmarkerne ligger fortrinsvis på bjergsiderne i op til 700 m over havets overflade. Lidio Carraro betegner sig selv som et Boutique Winery, man producerer kun ca. 300.000 flasker, hvilket er lidt udsædvanligt i et hjemmemarked domineret af meget store aktører. Familien har produceret vin i 5 generationer, men først i 1998 besluttede man at skabe vingården Lidio Carraro og selv stå for alle faser af vinproduktionen og salget. Alt udstyr er topmoderne og fokus er kun på kvalitet. Puristiske vine uden fadlagring Lidio Carraros vin bliver alle lavet uden fadlagring for at bevare frugten og terroirets typicitet mest muligt. Vine filtreres ikke, klares ikke og der tilsættes hverken sukker eller syre. Vingården er opbygget efter tyngdekraftens love, for at skåne vinen mest muligt og give den bedste smag.

Europæiske druesorter skaber kvalitetsvine

Lidio Carraro producerer et bredt udvalg af fremragende vine, mousserende, hvidvine og rødvine. I hvidvinene er fokus på Chardoannay, men rødvinene domineres af de franske druer så som Merlot, Cabernet Sauvignon og Tannat, som også kendes fra Uruguay og som i Brasilien giver rigtig gode reultater. Men man har et stort udvalg af druesorter, bl.a. også den portugisiske nationaldrue Touriga Nacional. Det er familien selv der står for det meste, faderen Lidio, står for markarbejdet, sønnerne Juliano og Giovanni er begge winemakers sammen med chefwinemaker Monica Rosetti og datteren Patricia tager sig af marketing og salg.

Faces - den officielle VM i Fodbold vin

Lidio Carraro er blevet den officielle leverandør af vinene til det kommende fodbold VM i Brasilien i 2014. Vinen hedder Faces og skal afspejle Brasiliens multikulturelle samfund, og derfor har man også valgt at inddrage druer fra naboejendomme, så rødvinen er lavet på i alt 11 forskellige druer, for der er jo 11 forskellige spillere på et fodboldhold! Vinen fortsætter som en del af Lidio Carraros sortiment efter VM.

Elos Cabernet Sauvignon Malbec

Elos serien består af vine lavet på 2 druer og som komplementerer hinanden. En hyldest til synergien i at være 2 druer om at skabe en stor vin. Vinen har ren dyb mørkerød farve med violette toner i kanten, en stor bouquet af moden, sort frugt domineret af solbær og lidt krydderier. Smagen er lang og fyldig, med antydning af peber, rosiner, krydderier og en fin balance mellem tanniner og frugt. En nærmest eksotisk rødvin.

Anmeldelser

  • Druesorter: 50 % Cabernet Sauvignon og 50 % Malbec
  • Drikkemoden: Nu og 7-8 år fra høståret.
  • Anbefales til: Alle kødretter, pastaretter, grillretter.