2008 Rivesaltes Ambré Dom Brial

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 13661408
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Languedoc-Roussillon
Druesorter: Grenache Blanc og Macabeo
Anbefalet til: Apéritif, foie gras, gedeost, fåreost, frugtsalater, chokolade, marcipan, tørrede frugter, nødder, creme brulée
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 15 år frem fra høståret

Beskrivelse

Vignobles Dom Brial

Vignobles Dom Brial er en sammenslutning af 350 vindyrkere, som har base i byen Baixas i Roussillon. Sammenslutningen er især kendt for at fremstille nogle af de bedste og mest karakterfulde Muscat de Rivesaltes-vine; gyldne dråber, som vinder priser år efter år på de store vinmesser.

Hedvinen Muscat de Rivesaltes

Muscat de Rivesaltes er Frankrigs største distrikt for hedvine (på fransk Vin Doux Naturel). Vinen fremstilles, ligesom f.eks. portvin, ved at den gærende vin tilsættes alkohol, som slår gæren ihjel, inden den har omdannet al sukkeret til alkohol. Resultatet er en sød eller sødlig vin med en alkoholstyrke omkring de 15 %.

Muscat de Rivesaltes Ambré fra Dom Brial

Når der står Ambré på en Muscat de Rivesaltes, betyder det at den er fadlagret mindst to år inden frigivelse. Muscat de Rivesaltes Ambré fra Dom Brial fremstår flot ravgylden med en komplekst sammensat bouquet af honning, tørrede frugter, nødder og vanille. Smagen er rund og delikat med en imponerende længde. En meget alsidig vin med mange anvendelsesmuligheder.

Anmeldelser

  • Druesorter: Grenache Blanc og Macabeo
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: Mere end 35 år
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 15 år frem fra høståret
  • Serveringstemperatur: 14-16 grader
  • Anbefales til: Apéritif, foie gras, gedeost, fåreost, frugtsalater, chokolade, marcipan, tørrede frugter, nødder, creme brulée