2007 Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône Guigal

DKK 199,95
pr. fl. v/6 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (33)

Spis Bedre Anbefalet
Den korte avis
Vinstyrke2 v/Kim Bretov & Per Kuskner
Liebhaverboligen
Jyllands Posten 90 point
Vinforum
Ekstra Bladet
BT
Go' Morgen Danmark Anbefalet
Børsen

Vin-Info

Varenummer: 47263307
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 65% Syrah 35% Grenache
Anbefalet til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret.
Fadlagring: 18 mdr.

Beskrivelse

Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Vi har sammen med Guigal skræddersyet en vin, som kun forhandles af Philipson Wine i hele verden! Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal er sammensat af druer fra de bedste vindistrikter i Rhône. At lade druer af denne kvalitet indgå i en "almindelig" Côtes-du-Rhône er simpelthen uhørt! Ved at deltage i tilblivelsen af vinen, har Philipson Wine fået mulighed for at ramme en smag, som rammer helt i plet på de danske smagsløg: Et ekstra højt indhold af Syrah-druen sikrer, at vinens intensitet matcher den kraftigt smagende, danske gastronomi perfekt. Ekstra kraftig fadlagring og maksimalt modne druer bidrager med en uimodståelig fed, blød frugt. Den nye årgang 2007 overgår forgængeren med længder: Større intensitet, større dybde, mere frugt, større lagringspotentiale. Et vildt Rhône- kup! Philippe Guigal fortæller om tilblivelsen af Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal; "Vinen er skræddersyet til PW og de danske ganer. Vi tænkte meget over den danske smageprofil og hvordan den kunne balanceres - franskmænd forbinder ofte danskerne med vikingerne, dvs råstyrke og vildskab. Derfor lavede vi sammenstikning, som Christian Philipson kom ned og smagte. Da blev vi klar over, at vi ikke havde ramt helt rigtigt - vi havde glemt den lille havfrue, den anden side af Danmark, nemlig den elegante, feminine ynde. Vi justerede vinen efter vores fælles smagninger og resultatet er blevet en "kompleks viking", ikke kun muskler , men også charme, elegance og finesse." Philipson Wine forhandler også Guigals almindelige Côtes du Rhône, lillebroderen til Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal.

Anmeldelser

 • Anbefalet i Spis Bedre november 2015: "Flatterende saftig og frugtpræget aroma. Smagen er vinøs og fint krydret med en snert af brombær, peber og krydderurtegrønt. Spændstig og harmonisk med blød, afrundet garvesyre, middelfyldig. Dejlig vin og en rigtig pleaser! Drik den meget gerne til flæskestegen."
 • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 03.06.15: "Vinen, som består af 65 % Syrah og 35 % Grenache druer, er kommet til verden ved et samarbejde mellem topproducenten Guigal og den danske vinhandler Christian Philipson. Sidstnævnte går rundt blandt Guigals fyldte vintønder og finder det bedste til den danske smag. 2007'eren er forbløffende frisk af sin alder."
 • 5 stjerner - Vinstyrke2.dk april 2015: "Moden vin i kultårgang - Meget velafbalanceret vin med bacon, flæsk, solbær og flot power i hele smagspaletten. Guigal er kult, og årgang 2007 er det samme i Rhône. Her er en sjælden god mulighed for at erhverve sig nogle modne flasker fra denne fantastiske årgang, som ellers for længst er revet væk. Til en flad hund pr. flaske er den lidt af et fund. Fem store stjerner - og helt fantastisk til lammekoteletten."
 • 5 stjerner - Liebhaverboligen april 2015: "Meget velafbalanceret vin med bacon, flæsk, solbær og flot power i hele smagspaletten. Guigal er kult, og årgang 2007 er det samme i Rhône. Her er en sjælden god mulighed for at erhverve sig nogle modne flasker fra denne fantastiske årgang, som ellers for længst er revet væk. Til en flad hund pr. flaske er den lidt af et fund. Fem store stjerner."
 • 90P - Jyllands-Posten "Vinen og Anden" v/Niels Lillelund d. 28.11.14: "Fuldmoden vin, men stadig med både saft og kraft og tannin; her er mørke bær, garrigue, strejf af lakrids og en tør eftersmag. Den vokser med anden, der tager toppen af det rustikke indtryk. Et virkelig godt valg i prisklassen."
 • Anbefalet i Spis Bedre marts 2013: "En krydret rødvin med et vist sødmefuldt udtryk, der pleaser mange danske smagsløg. Masser af sorte bær og vanilje. kan nemt klare lammekøllen med rosmarin, hvidløg, flødekartoflerne og alt, hvad den kan trække."
 • Udvalgt til Alt om Vins (aov.dk) TOP 10 Bedste Julevine 2012.
 • 5 stjerner af Ekstra Bladet d. 30.11.12: "En af de absolut bestsellere for Philipson Wine i Danmark. En rigtig lækker krydret vin hvor smagen af mørke bær dominerende. Den er klart drikkemoden nu og bør ikke gemmes meget længere. Til prisen et rigtig godt køb."
 • 5 stjerner i Vinforum.dk's test af julevine d. 30.11.12: "Rød farve. Intens duft af kirsebær, jordbær, peber. Mellemfyldig vin med fin frugt og en smag, der er lidt krydret men har god, markant frugt og et lidt ristet men harmonisk islæt. God blødhed og dejlig rund med god intensitet. Den er proppet med det gode fra Rhône. Vinen er perfekt til danske julemad."
 • Anbefalet i Spis Bedres test af vine til julemaden december 2012: "Flatterende saftig og frugtpræget aroma. Smagen er vinøs og fint krydret med en snert af brombær, peber og krydderurtegrønt. Spændstig og harmonisk med blød, afrundet garvesyre, middelfyldig. Drik den til flæskestegen."
 • Anbefalet i Go' Morgen Danmark d. 21.09.12. Citat Malene Smidt Hertz: "Her kommer så vinen fra producenten der for alvor skabte opmærksomhed på Rhônedalens vine - Marc Guigal. I denne udgave med en særlig vægt på danskernes vinsmag, idet importøren Christian Philipson har haft en finger med i spillet. Han har valgt at vinen skulle have mere nyt fad og høstes af meget modne druer, således den fik en saftighed og blødhed samt markant fadpræg. Sidstnævnte har nu integreret sig i vinen, og for alvor blevet en styrke... Intens og krydret med kanel, peber, brombær, rose, vanilje og læder. Kompleks vin med lang eftersmag. God til såvel okse som dyrevildt."
 • 5 stjerner i Børsen d. 14.09.12: "Jeg er stærkt begejstret for 2007 Guigal Cuvee Philipson 2007, som giver masser af vinoplevelse for pengene. Duften er lækkert saftig og intens, med fært af moden blå blomme, tjære og kridt. Den får ganske enkelt mundvandet til at løbe. I munden virker den lækkert sødmefuld med strejf af mørk chokolade, men med et jerngreb af delikat bitterhed, der bringer smuk balance i tingene. Eftersmagen er forbløffende lang, og den toner ud i flot renhed."
 • 5 stjerner i B.T. d. 04.08.12: "Tæt, saftig, medium kraftig rødvin, harmonisk tannin i lang, flot rund smag."
 • Anbefalet i Mad & Bolig juni 2012: "En klassiker fra Philipson Wine, der helt bogstaveligt lægger navn til vinen. Vi har smagt den flere gange tidligere, og den har altid klaret sig godt... også til grillmaden."
 • Anbefalet i "Sommerens bedste vine" i Spis Bedre Maj 2012: "Flatterende, saftig og frugtpræget aroma. Smagen er vinøs og fint krydret med snert af brombær, peber og krydderurtegrønt. Spændstig og harmonisk med blød afrundet garvesyre. Middelfyldig."
 • 6 stjerner i Midtjyske Medier d. 28.03.12: "...Især Guigal Cuvée Philipson er slået an. Det gælder ikke mindst 2007-udgaven, der blev lanceret før jul i 2011. Med sit høje indhold af modne, fede Syrah- druer og lang fadlagring er det svært at se, hvordan en Rhône-vin kan blive meget bedre"
 • Anbefalet på druerne.dk d. 22.03.12: "Det er vin som gør det super godt i prisklassen, og faktisk så godt, at jeg godt tør tilskrive den en højere pris end den står til i butikken... Så med vores vurdering til 95 kr er det 12 stk. at prisen er et super køb på."
 • Vurderet til at koste 106 kr. i Penge og Privatøkonomi d. 23.01.12: "Det sidste årti har budt på mange fremragende årgange i Sydrhône. Blandt de største er 2007, der for længst er revet ned fra hylderne. Topproducenten Guigal frigiver imidlertid sine rødvine senere end de fleste andre, så her er det stadig muligt at få fingre i årgangen, endda til en god pris. Cuvée Philipson er en særlig, syrahdomineret udgave af husets Côtes du Rhône lavet i fællesskab med den danske importør." Jensen: "Fint udviklet duft af gammel skoletaske og snert af stald - dejlig vin!" Nielsen: "Let tilgængelig med et køligt førsteindtryk, men varmer godt i næsen."
 • 90 pts på vinisten.dk d. 17.12.11: "Guigal er en meget anerkendt vinproducent, og har høstet et hav af priser for sine rhonevine. Hvordan Phillipson har fået et samarbejde op at stå og lave sin egen cuvée, ved jeg ikke, men det må være en interessant historie. 2007 er en fremragende årgang i Rhone, så jeg var spændt på at smage denne vin til beskedne 69,95 kroner. Umiddelbart fornemmer jeg en sødme og varme i næsen. Når glasset bliver flittigt omslynget, dufter jeg lakrids, peber, solbær, egetræ samt et strejf af chokolade og vanilje. Vinen er mellemfyldig og fylder munden godt ud. Den er frugtig og cremet, tanninerne er blide og finalen lækker, hvor lakridsen går igen. En flot og venlig vin i fornem balance. Den har ikke de store overraskelser eller byder på storartet kompleksitet, men til den pris vil jeg bestemt heller ikke forvente det. En lækker vin til prisen. Den vil egne sig til en bøf på grillen eller til en gang fed julemad."
 • 5 stjerner og Godt Køb i Ekstra Bladets store test af julevine d. 17.12.11: "En rigtig lækker krydret vin hvor smagen af blommer dominerende og man fornemmer den har mere Syrah end den plejer. Fra en af Rhones bedste producenter. Til prisen et rigtig godt køb."
 • 90 pts og vurderet til at burde koste 120 kr. på debedstevine.dk d. 15.12.11: "Vellykket - Koncentreret og tæt mørk og krydret varm frugt med lakrids, egetræ og brænderøg - udvikler sig til det bedre ved luftning - væsentlig bedre balance og langt mere kultiveret præg - Rank ren og tæt frugt med fin aromarigdom, god ekstrakt og tilpas sødme og fylde - herlig teknik og nydelig mineralitet - dejlig kontant tannin og langt bedre friskhed og rankhed end forventet fra næsen - god mineralsk og saftig eftersmag."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 10.12.11: "Velegnet vin, der har den fede frugt, det kontante krydderi og masser af struktur uden at blive bredbaget. Rigtigt velegnet til hele spektret af julemad. Koncentreret, mørk og krydret varm frugtduft med lakrids, egetræ og brænderøg. Rank ren og tæt mundfrugt med god ekstrakt, tilpas sødme og fylde og vellykket tannin."
 • 5 stjerner i Berlingske d. 03.12.11 anmeldt til 69,95 v/12 fl.: "En anelse ristet og parfumeret i duft. Stor frugtkoncentration kombineres her med en let tørhed i smagen. Ikke nogen pleaser, men derimod koncentreret og tætpakket. Bør have noget mad som ledsager og i øvrigt helst ligge lidt tid i kælderen, før den rigtig viser, hvad den kan."
 • 5 stjerner i B.T. d. 03.12.11: "Tæt, saftig, medium kraftig rødvin, harmonisk tannin i lang flot smag af modne sorte og røde bær, krydderier, lidt peber, lidt mørk chokolade, lakrids og egetræstoast."
 • 5 stjerner i Gastro d. 02.12.11: "Indtil videre den mest vellykkede cuvée philipson! Specialudgaven af Guigals côtes du Rhône har altid været syrah-styret, men årgang 2007s varme har gjort den godt. Guigals hjemmebane er og bliver skråningerne omkring Ampuis og Tain og hans Côtes du Rhône eller for den sags skyld gigondas flytter ikke hegnspæle, men det gør 07 Cuvée Philipson. Kraft, styrke, nærmest bøs i sit bid, tydelig syrah-syre, let reduktiv på den gode måde med liljer, sorte oliven og et splat ymer. Den kræver noget af sin køber, har kant og personlighed med årgangens varme og søde frugt, her dog styret og kontrolleret."
 • 6 stjerner og Testvinder - vurderet til 120 kr. på finansbureauet.dk d. 29.11.11: "Lad det være indrømmet, at undertegnede ikke har været med i heppekoret omkring Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône Rouge Guigal, som vinen hedder. Indtil nu - vel at mærke. For den netop lancerede årgang 2007 er ganske enkelt fremragende. Trylleformularen hedder tilsyneladende en højere andel Syrah end normalt. Og så selvfølgelig at netop årgang 2007 er en af de helt store Rhône årgange i nyere tid. Stor koncentration af ren og ungdommelig frugt og en imponerende intensiv finish. Vurdering 120 kr."
 • Godt køb på winefactory.dk d. 28.11.11.
 • 5 stjerner i Politiken d. 27.11.11: "God duft med 'garrique', fad og mørk frugt. Pænt koncentreret smag med både syre og tannin. God harmoni."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 27.11.11: "En meget lækker rødvin i fin balance, harmonisk, med blød frugt, krydrede toner. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."
 • 5 stjerner på vinforum.dk d. 25.11.11: "En enkelt vin får 5 stjerner og det er en ny årgang af Guigals Côtes du Rhône men i den specielle Cuvee Philipson, som Philipson Wine får lavet. Her i årgang 2007. ...med Guigal Côtes-du-Rhône Cuvée Philipson 2007 har man ramt plet. Det er klart den bedste af cuvéerne indtil nu og da prisen stadig er på et fornuftigt niveau kan den ikke undgå at blive et hit. Den har en rødviolet farve og en intens duft af mørke bær, lakrids, peber, lidt ristede noter. Den er mellemfyldig med dejlig frugt og en smag, der er blød, lidt krydret og med lidt lakridset smag. Her er også fine ristede elementer og samtidigt en god friskhed. Alt i alt en skøn Rhône-vin i meget fin balance og den bedste Guigal Philipson ind til nu. Til prisen er den svær at slå."
 • 16,5/20 pts af Henrik Oldenburg d. 25.11.11: "For vinelskere er det ren chokolademand, for her har en fremragende producent lavet en seriøs vin til en dynamisk importør og fordelt på så mange flasker, at den kan sælges til halvdelen af, hvad den smager af. Så kan det ikke blive meget sjovere at være vindrikker: Den er ikke tung, den er ikke let, den er svævende, og mens den svæver gennem munden, sætter den en masse dejlige aftryk på smagsløgene: stødt peber og solbagte krydderier, fugtig muld og varme mineraler, tørstoffer og druesødme. Det er en rigtig dejlig Rhônevin til en rigtig dejlig, menneskelig pris, og jeg kan ikke forestille mig et julebord, hvor den ikke vil pynte - heller ikke et dansk!"
 • 6 stjerner på winelab.dk d. 24.11.11: "Endnu en årgang i det unikke samarbejde. Cuvée Philipson blir bare bedre og bedre. Sjældent godt køb i prisklassen! Dyb og fyldig duft af mørke bær, æterisk med et integreret fad. Virkelig lækker. Smagen er rund og balanceret med masser af frugt tilsat en god portion peber. Den smager som vin på langt højere prisniveauer, og derfor får den også de maksimale seks stjerner. Vinen er skabt i et sjældent samarbejde med det legendariske Rhônehus, E. Guigal. Danske Philipson Wine er det eneste vinfirma i Verden, der har fået lov til at lave sin egen cuvée med huset. Der er nu skabt fem årgange i det unikke samarbejde. Indtil videre er der solgt mere end 1,5 millioner af Cuvée Philipson. Årgang 2007 vil helt sikkert lægge mange flasker til det tal."
 • 6 stjerner på aov.dk d. 24.11.11: "Power og koncentration, på højde med de mere eksklusive "Rhone Cru" vine. En rigtig prisbasker, hvor den sjette stjerne afspejler forholdet mellem pris og kvalitet. Ristet kaffe, vanille, mørke kirsebær og blåbær og lidt skjult mineralitet. Som vinen udvikler sig i glasset træder flere og flere nuancer frem. Maskulin, saftig og kraftig vin med god koncentration og fast struktur. Vinen leder tankerne hen på Hermitage og Nordrhône."
 • 94 pts på vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 21.11.11: "Veldrejet Cotes du Rhone, der i den aktuelle årgang har fået en ekstra dosis Syrah-drue. Resultatet er fremragende. Saftig, tæt, kødfuld og alligevel rank og inspirerende. Folder sig flot ud når man serverer den fra karaffel. Ja, folk ved bordet begynder at gætte på langt dyrere Rhone-vine."
 • 5 stjerner, Kanonvin til spotpris og 90 pts på vinhulen.dk d. 20.11.11: "Violet. Næsen er mørk og friskfrugtet med god varme, hindbær, en snert af kirsebær, let sødmefuld note fra moden frugt og lækker imødekommenhed. Smagen er rund og blød med peber, hindbær, kirsebær, en snert af lakrids og dejlig fast i syren og frisk i frugten. Vinen er endnu ung og udtrykket ganske saftspændt i munden med god kraft og intensitet i udtrykket. Lang og vedholdende finale i munden i rank struktur. Kanonvin til spotpris."
 • Guigal: Vinder af Wine of the Year 2002 i Wine Spectator! Ud af 11.600 smagte vine, har Wine Spectator valgt 1999 Châteauneuf-du-Pape fra Guigal. Normalt er det langt dyrere vine, som når denne ære - som for eksempel da 1990 Château Latour vandt i 1993. Wine Spectators begrundelse er entydig: "Få vinproducenter i verden kan matche Guigals evne til at levere kvalitet og fuld valuta for pengene i alle prislejer" citat Wine Spectator
 • Tildelt Den Franske Lilje 2005 af det Franske Vinråd, en udmærkelse, som tildeles den særligt typiske vin fra et fransk vindistrikt.
 • Guigal kåres til EUROPEAN WINERY OF THE YEAR 2003 af Wine Enthusiast; "In the northern Rhône, this is an icon winery, one that sets the tone and quality for all other producers. Founded in 1946 by Etienne Guigal, and now headed by the 2nd and 3rd generations of the family, E. Guigal led the renaissance of the Syrah-based reds of Côte Rôtie and the Viognier-based whites of Condrieu. The winery has expanded production greatly over the past 40 years, even while maintaining quality across all price categories."
 • "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker.
 • "The infatiguable Guigal leads through example: His hard work produces high-quality wines that brings attention to the region" citat Wine Spectator
 • Druesorter: 65% Syrah 35% Grenache
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år
 • Fadlagring: 18 mdr.
 • Drikkemoden: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret.
 • Anbefales til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.

Producent beskrivelse

Guigal - så bliver det ikke bedre!

Domaine Guigal blev grundlagt af Etienne Guigal i 1946. Allerede i 1961 må sønnen Marcel overtage da Etienne bliver blind pga. sygdom. Marcel Guigal har siden revolutioneret Côte-Rôtie og løftet appellationen ind i verdenseliten ved sin kompromisløse tilgang til topkvalitet. Intet overlades til tilfældigheder, og hele familien arbejder bogstaveligt talt 24/7 året rundt på at skabe det ypperste. I dag arbejder Marcel og sønnen Philippe, som er uddannet ønolog, tæt sammen på at skabe verdensklasse vine lige fra Côtes-du-Rhône til de berømte enkeltmarker i Côte Rôtie: "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker.

Cuvée Philipson - et enestående samarbejde om kvalitet

Vi er meget stolte over, som de eneste i verden, at lave vores egen vin med Marcel og Philippe Guigal, et samarbejde som startede med årgang 2000 og som bliver bedre og bedre. Vinen er specielt skræddersyet til de danske smagsløg; en kraftig Syrahdomineret vin efter Nordrhônsk forbillede. Cuvée Philipson består af vin fra nogle de bedste fade i Guigals kælder og er ofte fra højere klassificerede appellationer som Lirac og Vacqueyras. Vinen er en bredskuldret storebror til Guigals almindelige Côtes-du-Rhône. Et fantastisk kup og måske Danmarks bedst anmeldte vin!

Perfektion på alle planer

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring. Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Vinene gæres og lagres i de historiske kældre under byen Ampuis ved foden af de stejle Côte- Rôtie skråninger. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser til fanatisme. Dette er nødvendigt for at topvinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring på op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt.

Verdens bedste winemaker og 35 x 100 point Parker

Robert Parker udnævner Guigal til at være verdens bedste vinmager og Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Parker flere gange end nogen anden og over 350 gange har hans vine opnået at modtage 90 point eller mere af hhv. Wine Spectator og Parker. Ingen anden vinmager har sammenlagt modtaget så mange points. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse fra top til bund! Som Parker skriver: "How does this planet´s greatest winemaker continue to turn out profound wines years after year?"

Kultvine og investeringsobjekter

Guigals berømte vine fra de svimlende stejle Côte-Rôtie marker: enkeltmarksvinene La Landonne, La Turque og La Mouline, samt blendet Château d'Ampuis og Hermitagevinen Ex-Voto er ikke alene kultvine, men investeringsobjekter på niveau med de berømte 1. Cru'er i Bordeaux og de bedste fra Bourgogne. <br></br>

Guigal - En kunstner i Rhône

Jyllands-Posten skriver d. 01.02.2013: "En kunstner i Rhône - Vinmageri er i sine bedste tilfælde et vaskeægte kunsthåndværk, hvor den rette person kan give selv beskedne vine bemærkelsesværdige kvaliteter. Et af de fineste eksempler på vinmageri i verdensklasse finder man hos Marcel Guigal i Rhône. Guigal fremstiller en række af verdens fornemmeste vine, men laver også store mængde ydmyg hverdagsvin - almindelig Côtes du Rhône. Det er ikke mindst i de billige vine, at det ægte vinmagertalent udfolder sig. Selv Guigals prisbilligste vine er altid en fornøjelse. Han evner at indkøbe de rigtige druer, at give dem netop den rette tid på egetræ og at blande de forskellige partier, så den færdige vin smager optimalt godt. Opgaven med at blande - eller sammenstikke som det også kaldes - er særligt vanskeligt, for man skal evne at smage frem i tiden."