2006 Château La Cabanne Pomerol

DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Vinhulen 91 point
Robert Parker 90 point
Gault Millau 17,5 point
Izak Litwar 91 point

Vin-Info

Varenummer: 98891306
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
Anbefalet til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 15-20 år frem fra høståret
Fadlagring: 18-22 mdr.

Beskrivelse

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol, ikke langt fra det storslåede Trotanoy. Slottets administreres af Jean- Pierre Estager som også administrerer Ch. Haut-Maillet i Pomerol. La Cabanne er en meget klassisk Pomerol, kraftig, med meget fyldig og blød struktur med stor dybde i smagen og en forførende elegance. En meget klassisk Pomerol, med en meget moden og koncentreret frugtig bouquet med røde bær og egetræ, lakrids og vanille. Fantastisk harmoni med god frugt- og garvesyre balance, der danner en lækker fløjlsblød og smidig struktur og en utrolig dybde i vinen. Lækker fyldig og rund, med masser af frugt i den meget lange eftersmag.

Anmeldelser

  • 91P - Vinhulen.dk d. 16.11.15: "Rubinrød. Duften har intens frugt af solbær med diskrete noter af krydderi og cedertræ. Frugtstærk og flot harmonisk i duften. Smagen er blød og rund med solbær, cedertræ, krydderi og fløjlsblød smag med dejlig præcis frugtsyre og flot harmoni i modent indtryk. Saftighed og drikkeklarhed præger vinen, der har fin kraft og er et super bud på et glas Bordeaux i 2015 til rimelige penge. Pomerol som denne vin pryder området. Drik 2015- 2018."
  • 90 pts - Robert Parker's The Wine Advocate, Neal martin, juni 2013: "Tasted at the chateau with Francois Estager. The 2006 La Cabanne has a more mineral-earthy bouquet compared to the 2005 with black fruit, brine and hints of black olive. The palate is medium-bodied with fine, supple tannins. There is a lovely saline touch on the entry, good depth of fruit and for me, a little more depth and conviction compared to the 2005. This is much better than previous showing and the performance is reflected in my score. Tasted March 2013."
  • 91 pts - Izak Litwar - greatbordeauxwines.com d. 20.03.12.
  • Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
  • Vinstokkenes alder: 22 år.
  • Produktion: 5.000 ks.
  • Vinmarkens areal: 10 ha.
  • Fadlagring: 18-22 mdr.
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 15-20 år frem fra høståret
  • Anbefales til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.

Producent beskrivelse

Château La Cabanne, Pomerol

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Navnet La Cabanne (en hytte) stammer fra middelalderen, hvor markarbejderne boede i små hytter i området. Vingården er blevet helt renoveret i 2011 efter en brand og fremstår i dag topmoderne. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château Haut-Maillet og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

La Cabanne har meget fornemme naboer som Château Le Pin, Château Trotanoy og Château Pétrus, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Domaine de Compostelle

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Domaine de Compostelle. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Masser af ros i pressen

Château La Cabanne har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2001 blev således en fornem testvinder i Børsen d. 17.12.2010 foran langt dyrere vine.

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château La Cabanne til de danske Pomerolfans.